Beatriz de Oliveira Teixeira
AuthID: R-002-RPZ
1
TITLE: Children's adherence to a healthy and environmentally sustainable dietary pattern based on the EAT-Lancet recommendations: the role of the family environment
AUTHORS: Teixeira, Beatriz; Afonso, Claudia ; Oliveira, Andreia;
PUBLISHED: 2025, SOURCE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
AUTHORS: Teixeira, Beatriz; Afonso, Claudia ; Oliveira, Andreia;
PUBLISHED: 2025, SOURCE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
2
TITLE: Assessment of ‘per capita’ lunchtime food intake among 6-to 35-month-old children: a study on compliance with national and international standards in the “Creche com Sabor e Saúde” (C2S) project; [Análise da oferta alimentar per capita ao almoço para crianças dos 6 aos 35 meses de idade: um estudo sobre o cumprimento das orientações nacionais e internacionais do projeto “Creche com Sabor e Saúde” (C2S)]
AUTHORS: Lúcia Nova; Beatriz Teixeira; Beatriz Cidade Coelho; Inês Dias; Mariana Conceição; Olívia Pita; Liliana Ferreira ; Ana Jorge; Maria Do Céu Monteiro; Maria Cristina Teixeira Santos; Rodrigues, Sara Simões Pereira ; Ada Rocha ; Ana Gonçalves; Cláudia Afonso ;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Portuguese Journal of Pediatrics, VOLUME: 55, ISSUE: 4
AUTHORS: Lúcia Nova; Beatriz Teixeira; Beatriz Cidade Coelho; Inês Dias; Mariana Conceição; Olívia Pita; Liliana Ferreira ; Ana Jorge; Maria Do Céu Monteiro; Maria Cristina Teixeira Santos; Rodrigues, Sara Simões Pereira ; Ada Rocha ; Ana Gonçalves; Cláudia Afonso ;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Portuguese Journal of Pediatrics, VOLUME: 55, ISSUE: 4
3
TITLE: "Nutritional Status of Formal and Informal Caregivers: A Systematic Review"
AUTHORS: Filipa Correia; Beatriz Teixeira; Cláudia Afonso ;
PUBLISHED: 2023, SOURCE: Biomedical Journal of Scientific & Technical Research, VOLUME: 50, ISSUE: 2
AUTHORS: Filipa Correia; Beatriz Teixeira; Cláudia Afonso ;
PUBLISHED: 2023, SOURCE: Biomedical Journal of Scientific & Technical Research, VOLUME: 50, ISSUE: 2
INDEXED IN:
CrossRef
Unpaywall


4
TITLE: Caracterização e avaliação qualitativa da oferta alimentar dirigida a estudantes em estabelecimentos de restauração pública na proximidade de instituições de ensino
AUTHORS: Mariana Campos; Beatriz Teixeira; Rui Poínhos; Ada Rocha ; Cláudia Viegas; Cláudia Afonso;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Acta Portuguesa de Nutrição, VOLUME: 31
AUTHORS: Mariana Campos; Beatriz Teixeira; Rui Poínhos; Ada Rocha ; Cláudia Viegas; Cláudia Afonso;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Acta Portuguesa de Nutrição, VOLUME: 31
INDEXED IN:
CrossRef
Unpaywall


5
TITLE: Terá o consumo de tomate de produção local um menor impacte ambiental comparativamente ao de produção global?
AUTHORS: Alexandre Vargas; Beatriz Teixeira; Joana Margarida Bôto; Mariana Rei;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Acta Portuguesa de Nutrição, VOLUME: 31
AUTHORS: Alexandre Vargas; Beatriz Teixeira; Joana Margarida Bôto; Mariana Rei;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Acta Portuguesa de Nutrição, VOLUME: 31