Benjamin Costas Refojos
AuthID: R-000-JJE
1
TÃTULO: Exploring the effects of dietary methionine supplementation on European seabass mucosal immune responses against Tenacibaculum maritimum Full Text
AUTORES: Carvalho, Ines; Peixoto, Diogo; Ferreira, Ines; Robledo, Diego; Ramos Pinto, Lourenco; Silva, Rodolfo Miguel ; Goncalves, Jose Fernando; Machado, Marina; Tafalla, Carolina; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FRONTIERS IN IMMUNOLOGY, VOLUME: 16
AUTORES: Carvalho, Ines; Peixoto, Diogo; Ferreira, Ines; Robledo, Diego; Ramos Pinto, Lourenco; Silva, Rodolfo Miguel ; Goncalves, Jose Fernando; Machado, Marina; Tafalla, Carolina; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FRONTIERS IN IMMUNOLOGY, VOLUME: 16
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
2
TÃTULO: Tryptophan-supplemented diet modulates the metabolic response of European seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles reared under space-confined conditions and submitted to acute inflammation (vol 51, pg 1, 2025) Full Text
AUTORES: Peixoto, Diogo; Martos Sitcha, Juan Antonio; Costas, Benjamin; Azeredo, Rita; Mancera, Juan Miguel;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FISH PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, VOLUME: 51, NÚMERO: 1
AUTORES: Peixoto, Diogo; Martos Sitcha, Juan Antonio; Costas, Benjamin; Azeredo, Rita; Mancera, Juan Miguel;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FISH PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY, VOLUME: 51, NÚMERO: 1
INDEXADO EM:
WOS
3
TÃTULO: Amino Acid Supplementation in Fish Nutrition and Welfare Full Text
AUTORES: Aragao, Claudia; Engrola, Sofia; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
AUTORES: Aragao, Claudia; Engrola, Sofia; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
4
TÃTULO: Genetically Modified Animal-Derived Products: From Regulations to Applications Full Text
AUTORES: Fajardo, Carlos; Macedo, Marta; Buha, Tonka; De Donato, Marcos; Costas, Benjamin; Mancera, Juan Miguel;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
AUTORES: Fajardo, Carlos; Macedo, Marta; Buha, Tonka; De Donato, Marcos; Costas, Benjamin; Mancera, Juan Miguel;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANIMALS, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
5
TÃTULO: Unraveling the Systemic and Local Immune Response of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) to the Viral Hemorrhagic Septicemic Virus
AUTORES: Vaz, Mariana; Themudo, Goncalo Espregueira; Schoninger, Felipe Bolgenhagen; Carvalho, Ines; Tafalla, Carolina; Diaz Rosales, Patricia; Ramos Pinto, Lourenco; Costas, Benjamin; Machado, Marina;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: BIOLOGY-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 8
AUTORES: Vaz, Mariana; Themudo, Goncalo Espregueira; Schoninger, Felipe Bolgenhagen; Carvalho, Ines; Tafalla, Carolina; Diaz Rosales, Patricia; Ramos Pinto, Lourenco; Costas, Benjamin; Machado, Marina;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: BIOLOGY-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 8
6
TÃTULO: Early Nutrition Impacts on Growth, Skeletal Anomalies and Organ Ontogeny in Larval Atlantic Cod (Gadus morhua) Full Text
AUTORES: Joana Pedro; João Henriques; Maria Bergvik; Konstantinos Tzakris; Michael Viegas; Katerina Loufi; Jorge Fernandes; Benjamín Costas; Nils Tokle; Luís E C Conceição;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Animals, VOLUME: 15, NÚMERO: 20
AUTORES: Joana Pedro; João Henriques; Maria Bergvik; Konstantinos Tzakris; Michael Viegas; Katerina Loufi; Jorge Fernandes; Benjamín Costas; Nils Tokle; Luís E C Conceição;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Animals, VOLUME: 15, NÚMERO: 20
7
TÃTULO: Yeast extract improves growth in rainbow trout<i> (Oncorhynchus</i><i> mykiss)</i> fed a fishmeal-free diet and modulates the hepatic and distal intestine transcriptomic profile Full Text
AUTORES: Laura Frohn; Diogo Peixoto; Cervin Guyomar; Carla Teixeira; Frédéric Terrier; Pierre Aguirre; Sarah Maman Haddad; Julien Bobe; Benjamin Costas; Nadège Richard; Karine Pinel; Sandrine Skiba Cassy;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: AQUACULTURE, VOLUME: 579
AUTORES: Laura Frohn; Diogo Peixoto; Cervin Guyomar; Carla Teixeira; Frédéric Terrier; Pierre Aguirre; Sarah Maman Haddad; Julien Bobe; Benjamin Costas; Nadège Richard; Karine Pinel; Sandrine Skiba Cassy;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: AQUACULTURE, VOLUME: 579
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
8
TÃTULO: Lumpfish physiological response to chronic stress
AUTORES: Lopes, Tiago da Santa; Costas, Benjamin; Ramos Pinto, Lourenco; Reynolds, Patrick; Imsland, Albert K. D.; Aragao, Claudia; Fernandes, Jorge M. O.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN MARINE SCIENCE, VOLUME: 11
AUTORES: Lopes, Tiago da Santa; Costas, Benjamin; Ramos Pinto, Lourenco; Reynolds, Patrick; Imsland, Albert K. D.; Aragao, Claudia; Fernandes, Jorge M. O.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN MARINE SCIENCE, VOLUME: 11
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
9
TÃTULO: Inclusion of Salicornia ramosissima biomass in diets for juvenile whiteleg shrimp (Penaeus vannamei) induces favourable but transient effects in the immune and oxidative status
AUTORES: Ramos Pinto, Lourenco; Marcal, Raquel; Barreto, Andre; Laranjeira, Adriana; Machado, Marina; Fernandez Boo, Sergio; Teixeira, Carla; Oliveira, Joana; Couto, Ana; Dias, Jorge; Guilherme, Sofia; Verissimo, Ana C. S.; Pinto, Diana C. G. A.; Pacheco, Mario; Rocha, Rui J. M.; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN MARINE SCIENCE, VOLUME: 11
AUTORES: Ramos Pinto, Lourenco; Marcal, Raquel; Barreto, Andre; Laranjeira, Adriana; Machado, Marina; Fernandez Boo, Sergio; Teixeira, Carla; Oliveira, Joana; Couto, Ana; Dias, Jorge; Guilherme, Sofia; Verissimo, Ana C. S.; Pinto, Diana C. G. A.; Pacheco, Mario; Rocha, Rui J. M.; Costas, Benjamin;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FRONTIERS IN MARINE SCIENCE, VOLUME: 11
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
10
TÃTULO: DL-methionyl-DL-methionine as an efficient methionine source for promoting zootechnical performance and methionine-related pathways in the whiteleg shrimp (Penaeus vannamei)
AUTORES: Machado, Marina; Fernandez Boo, Sergio; Teixeira, Carla; Viegas, Michael; Serradeiro, Renata; Dias, Jorge; Refojos, Benjamin Costas; Masagounder, Karthik;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
AUTORES: Machado, Marina; Fernandez Boo, Sergio; Teixeira, Carla; Viegas, Michael; Serradeiro, Renata; Dias, Jorge; Refojos, Benjamin Costas; Masagounder, Karthik;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BRITISH JOURNAL OF NUTRITION
INDEXADO EM:
WOS