Rosane M. Peralta
AuthID: R-00G-TAC
1
TÃTULO: Bioaccessibility Performance of Phenolic Compounds from Red Fruits During Simulated Gastrointestinal Digestion and Colonic Fermentation
AUTORES: Bortolini, Debora Goncalves; Barros, Lillian; Maciel, Giselle Maria; Peralta, Rosane Marina; Correa, Vanesa Gesser; Finimundy, Tiane C.; Isidoro Haminiuk, Charles Windson;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 5, NÚMERO: 2
AUTORES: Bortolini, Debora Goncalves; Barros, Lillian; Maciel, Giselle Maria; Peralta, Rosane Marina; Correa, Vanesa Gesser; Finimundy, Tiane C.; Isidoro Haminiuk, Charles Windson;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, VOLUME: 5, NÚMERO: 2
2
TÃTULO: Tamarindus indica sub-products as potential tools for simultaneous management of diabetes and obesity
AUTORES: Souza, Gustavo Henrique; Silva, Beatriz Paes; Viana Neto, Gabriel Arcanjo; Finimundy, Tiane C.; Santos, Thalita Faleiro Demito; Bueno, Paulo Sergio Alves; Souza, Felipe de Oliveira; Pilau, Eduardo J.; Barros, Lillian; Comar, Jurandir F.; Bracht, Livia; Peralta, Rosane M.; Bracht, Adelar; Sa Nakanishi, Anacharis B.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 16, NÚMERO: 5
AUTORES: Souza, Gustavo Henrique; Silva, Beatriz Paes; Viana Neto, Gabriel Arcanjo; Finimundy, Tiane C.; Santos, Thalita Faleiro Demito; Bueno, Paulo Sergio Alves; Souza, Felipe de Oliveira; Pilau, Eduardo J.; Barros, Lillian; Comar, Jurandir F.; Bracht, Livia; Peralta, Rosane M.; Bracht, Adelar; Sa Nakanishi, Anacharis B.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 16, NÚMERO: 5
3
TÃTULO: Gastrointestinal digestion of yerba mate, rosemary and green tea extracts and their subsequent colonic fermentation by human, pig or rat inocula
AUTORES: Vanesa Gesser Correa; Jessica Amanda Andrade Garcia Manieri; Maria Inês Dias; Carla Pereira; Filipa Mandim; Lillian Barros; Isabel F R Ferreira; Rosane Marina Peralta; Adelar Bracht;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 194
AUTORES: Vanesa Gesser Correa; Jessica Amanda Andrade Garcia Manieri; Maria Inês Dias; Carla Pereira; Filipa Mandim; Lillian Barros; Isabel F R Ferreira; Rosane Marina Peralta; Adelar Bracht;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 194
INDEXADO EM:
Scopus

4
TÃTULO: Jatoba (Hymenaea courbaril L.) Pod Residue: A Source of Phenolic Compounds as Valuable Biomolecules
AUTORES: Del Angelo, Gabriela Lucca; de Oliveira, Isabela Silva; de Albuquerque, Bianca Rodrigues; Kagueyama, Samanta Shiraishi; da Silva, Tamires Barlati Vieira; dos Santos Filho, Jose Rivaldo; Dias, Maria Ines; Pereira, Carla; Calhelha, Ricardo C.; Alves, Maria Jose; Ferrari, Ariana; Yamaguchi, Natalia Ueda; Zielinski, Acacio Antonio Ferreira; Bracht, Adelar; Peralta, Rosane Marina; Correa, Rubia Carvalho Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 22
AUTORES: Del Angelo, Gabriela Lucca; de Oliveira, Isabela Silva; de Albuquerque, Bianca Rodrigues; Kagueyama, Samanta Shiraishi; da Silva, Tamires Barlati Vieira; dos Santos Filho, Jose Rivaldo; Dias, Maria Ines; Pereira, Carla; Calhelha, Ricardo C.; Alves, Maria Jose; Ferrari, Ariana; Yamaguchi, Natalia Ueda; Zielinski, Acacio Antonio Ferreira; Bracht, Adelar; Peralta, Rosane Marina; Correa, Rubia Carvalho Gomes;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 13, NÚMERO: 22
5
TÃTULO: Overproduction of Laccase by Trametes versicolor and Pycnoporus sanguineus in Farnesol-Pineapple Waste Solid Fermentation
AUTORES: Backes, Emanueli; Kato, Camila Gabriel; de Oliveira Junior, Verci Alves; Uber, Thais Marques; dos Santos, Luis Felipe Oliva; Correa, Rubia Carvalho Gomes; Bracht, Adelar; Peralta, Rosane Marina;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
AUTORES: Backes, Emanueli; Kato, Camila Gabriel; de Oliveira Junior, Verci Alves; Uber, Thais Marques; dos Santos, Luis Felipe Oliva; Correa, Rubia Carvalho Gomes; Bracht, Adelar; Peralta, Rosane Marina;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 2
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


6
TÃTULO: A Critical Appraisal of the Most Recent Investigations on the Hepatoprotective Action of Brazilian Plants
AUTORES: Andrade Garcia Manieri, Jessica Amanda; Correa, Vanesa Gesser; Backes, Emanueli; de Sa Nakanishi, Anacharis Babeto; Bracht, Livia; Comar, Jurandir Fernando; Gomes Correa, Rubia Carvalho; Peralta, Rosane Marina; Bracht, Adelar;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 24
AUTORES: Andrade Garcia Manieri, Jessica Amanda; Correa, Vanesa Gesser; Backes, Emanueli; de Sa Nakanishi, Anacharis Babeto; Bracht, Livia; Comar, Jurandir Fernando; Gomes Correa, Rubia Carvalho; Peralta, Rosane Marina; Bracht, Adelar;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 11, NÚMERO: 24
INDEXADO EM:
WOS

7
TÃTULO: An Overview of Structural Aspects and Health Beneficial Effects of Antioxidant Oligosaccharides
AUTORES: Tatiane F Vieira; Rubia C G Correa; Rosely A Peralta; Regina F Peralta Muniz Moreira; Adelar Bracht; Rosane M Peralta;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN, VOLUME: 26, NÚMERO: 16
AUTORES: Tatiane F Vieira; Rubia C G Correa; Rosely A Peralta; Regina F Peralta Muniz Moreira; Adelar Bracht; Rosane M Peralta;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN, VOLUME: 26, NÚMERO: 16
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


8
TÃTULO: Potential anti-diabetic properties of Merlot grape pomace extract: An in vitro, in silico and in vivo study of alpha-amylase and alpha-glucosidase inhibition Full Text
AUTORES: Camila Gabriel Kato Schwartz; Rubia Carvalho G Gomes Correa; Diego de Souza Lima; Anacharis Babeto de Sa Nakanishi; Geferson de Almeida Goncalves; Flavio Augusto V Vicente Seixas; Charles W I Haminiuk; Lillian Barros; Isabel C F R Ferreira; Adelar Bracht; Rosane Marina Peralta;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 137
AUTORES: Camila Gabriel Kato Schwartz; Rubia Carvalho G Gomes Correa; Diego de Souza Lima; Anacharis Babeto de Sa Nakanishi; Geferson de Almeida Goncalves; Flavio Augusto V Vicente Seixas; Charles W I Haminiuk; Lillian Barros; Isabel C F R Ferreira; Adelar Bracht; Rosane Marina Peralta;
PUBLICAÇÃO: 2020, FONTE: FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, VOLUME: 137
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


9
TÃTULO: Agaricus blazei Murrill from Brazil: an ingredient for nutraceutical and cosmeceutical applications
AUTORES: Oludemi Taofiq; Francisca Rodrigues; Lillian Barros; Rosane M Peralta; Maria F Barreiro ; Isabel C F R Ferreira; Beatriz B P P Oliveira ;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 10, NÚMERO: 2
AUTORES: Oludemi Taofiq; Francisca Rodrigues; Lillian Barros; Rosane M Peralta; Maria F Barreiro ; Isabel C F R Ferreira; Beatriz B P P Oliveira ;
PUBLICAÇÃO: 2019, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 10, NÚMERO: 2