José Manuel Salgado Seara
AuthID: R-004-VY3
1
TÃTULO: Fermented agar by-product and sunflower cake mixture as feedstuff for European seabass (Dicentrarchus labrax)
AUTORES: Ferreira, Marta; Ramos Oliveira, Catarina; Magalhaes, Rui ; Martins, Nicole; Ozorio, Rodrigo O. A.; Salgado, Jose Manuel; Belo, Isabel ; Oliva Teles, Aires ; Helena Peres ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 315
AUTORES: Ferreira, Marta; Ramos Oliveira, Catarina; Magalhaes, Rui ; Martins, Nicole; Ozorio, Rodrigo O. A.; Salgado, Jose Manuel; Belo, Isabel ; Oliva Teles, Aires ; Helena Peres ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 315
2
TÃTULO: Characterization of all life stages of Tenebrio molitor: Envisioning innovative applications for this edible insect
AUTORES: Nuno Muñoz-Seijas; Helena Fernandes; José Eugenio López-Periago; David Outeiriño; María Guadalupe Morán-Aguilar; José Manuel Domínguez; José Manuel Salgado;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Future Foods, VOLUME: 10
AUTORES: Nuno Muñoz-Seijas; Helena Fernandes; José Eugenio López-Periago; David Outeiriño; María Guadalupe Morán-Aguilar; José Manuel Domínguez; José Manuel Salgado;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Future Foods, VOLUME: 10
3
TÃTULO: Olive and sunflower cakes as suitable substrates for lipase production by Yarrowia spp.: From flasks to bioreactor Full Text
AUTORES: Costa, A. R.; Salgado, J. M.; Belo, I.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BIOCATALYSIS AND AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 51
AUTORES: Costa, A. R.; Salgado, J. M.; Belo, I.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: BIOCATALYSIS AND AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY, VOLUME: 51
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


4
TÃTULO: Solid State and Semi-Solid Fermentations of Olive and Sunflower Cakes with Yarrowia lipolytica: Impact of Biological and Physical Pretreatments
AUTORES: Costa, Ana Rita; Fernandes, Helena; Salgado, Jose Manuel; Belo, Isabel;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 8
AUTORES: Costa, Ana Rita; Fernandes, Helena; Salgado, Jose Manuel; Belo, Isabel;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FERMENTATION-BASEL, VOLUME: 9, NÚMERO: 8
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


5
TÃTULO: Application of Fermented Brewer's Spent Grain Extract in Plant-Based Diets Improves Pre- and Post-mortem Oxidative Status of European Seabass (Dicentrarchus labrax) Full Text
AUTORES: Fernandes, H.; Castro, C.; Filipe, D.; Ferreira, P.; Salgado, J. M.; Moyano, F.; Oliva Teles, A. ; Belo, I ; Helena Peres ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: AQUACULTURE NUTRITION, VOLUME: 2022
AUTORES: Fernandes, H.; Castro, C.; Filipe, D.; Ferreira, P.; Salgado, J. M.; Moyano, F.; Oliva Teles, A. ; Belo, I ; Helena Peres ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: AQUACULTURE NUTRITION, VOLUME: 2022
6
TÃTULO: Biotechnological valorization of oilseed cakes: Substrate optimization by simplex centroid mixture design and scale-up to tray bioreactor Full Text
AUTORES: Sousa, Daniel; Manuel Salgado, Jose; Cambra Lopez, Maria; Dias, Alberto ; Belo, Isabel ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: BIOFUELS BIOPRODUCTS & BIOREFINING-BIOFPR, VOLUME: 17, NÚMERO: 1
AUTORES: Sousa, Daniel; Manuel Salgado, Jose; Cambra Lopez, Maria; Dias, Alberto ; Belo, Isabel ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: BIOFUELS BIOPRODUCTS & BIOREFINING-BIOFPR, VOLUME: 17, NÚMERO: 1
7
TÃTULO: Recent advances in production of lignocellulolytic enzymes by solid-state fermentation of agro-industrial wastes
AUTORES: Leite, P; Sousa, D; Fernandes, H; Ferreira, M; Costa, AR; Filipe, D; Goncalves, M; Helena Peres ; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: CURRENT OPINION IN GREEN AND SUSTAINABLE CHEMISTRY, VOLUME: 27
AUTORES: Leite, P; Sousa, D; Fernandes, H; Ferreira, M; Costa, AR; Filipe, D; Goncalves, M; Helena Peres ; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: CURRENT OPINION IN GREEN AND SUSTAINABLE CHEMISTRY, VOLUME: 27
8
TÃTULO: Polyunsaturated fatty acids production by solid-state fermentation on polyurethane foam by Mortierella alpina Full Text
AUTORES: Ferreira, M; Fernandes, H; Helena Peres ; Oliva Teles, A ; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOTECHNOLOGY PROGRESS, VOLUME: 37, NÚMERO: 3
AUTORES: Ferreira, M; Fernandes, H; Helena Peres ; Oliva Teles, A ; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: BIOTECHNOLOGY PROGRESS, VOLUME: 37, NÚMERO: 3
9
TÃTULO: Co-management of agro-industrial wastes by solid-state fermentation for the production of bioactive compounds
AUTORES: Leite, P; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 172
AUTORES: Leite, P; Belo, I ; Salgado, JM;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, VOLUME: 172
10
TÃTULO: Degradation of lignocellulosic matrix of oilseed cakes by solid-state fermentation: fungi screening for enzymes production and antioxidants release Full Text
AUTORES: Sousa, D; Salgado, JM; Cambra Lopez, M; Dias, ACP ; Belo, I ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, VOLUME: 102, NÚMERO: 4
AUTORES: Sousa, D; Salgado, JM; Cambra Lopez, M; Dias, ACP ; Belo, I ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, VOLUME: 102, NÚMERO: 4