Isabel Cristina Fernandes Rodrigues Ferreira
AuthID: R-000-67R
1
TÃTULO: Investigating bioactive compounds in apple pomace: Potential to develop high added-value products from an industrial surplus Full Text
AUTORES: Pascoalino, Liege Aguiar; Finimundy, Tiane C.; Pires, Tania C. S. P.; Pereira, Carla; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barreira, Joao C. M.; Reis, Filipa S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 63
AUTORES: Pascoalino, Liege Aguiar; Finimundy, Tiane C.; Pires, Tania C. S. P.; Pereira, Carla; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Barreira, Joao C. M.; Reis, Filipa S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 63
2
TÃTULO: Exploring the Biochemical Profile of Beta vulgaris L.: A Comparative Study of Beetroots and Swiss Chard
AUTORES: Almeida, Daiana; Petropoulos, Spyridon A.; da Silveira, Tayse F. F.; Pires, Tania C. S. P.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Fernandes, Angela; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 4
AUTORES: Almeida, Daiana; Petropoulos, Spyridon A.; da Silveira, Tayse F. F.; Pires, Tania C. S. P.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Fernandes, Angela; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 4
3
TÃTULO: Exploring the Impacts of Sorghum (Sorghum bicolor L. Moench) Germination on the Flour's Nutritional, Chemical, Bioactive, and Technological Properties
AUTORES: Salvati, Diogo; Paschoalinotto, Beatriz Helena; Mandim, Filipa; Ferreira, Isabel C. F. R.; Steinmacher, Nadia Cristiane; Pereira, Carla; Dias, Maria Ines;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 3
AUTORES: Salvati, Diogo; Paschoalinotto, Beatriz Helena; Mandim, Filipa; Ferreira, Isabel C. F. R.; Steinmacher, Nadia Cristiane; Pereira, Carla; Dias, Maria Ines;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 3
4
TÃTULO: Novel cold and thermally pasteurized cardoon-enriched functional smoothie formulations: A zero-waste manufacturing approach Full Text
AUTORES: Mandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Pinto, Carlos A.; Heleno, Sandrina A.; Rodrigues, Paula; Dias, Maria Ines; Saraiva, Jorge A.; Santos Buelga, Celestino; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Pinela, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 456
AUTORES: Mandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Pinto, Carlos A.; Heleno, Sandrina A.; Rodrigues, Paula; Dias, Maria Ines; Saraiva, Jorge A.; Santos Buelga, Celestino; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Pinela, Jose;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 456
5
TÃTULO: The Impact of Deficit Irrigation on the Agronomic Performance and Chemical Composition of Scolymus hispanicus L.
AUTORES: Polyzos, Nikolaos; Paschoalinotto, Beatriz H.; Pires, Tania C. S. P.; Anibarro Ortega, Mikel; Calhelha, Ricardo; Ferreira, Isabel C. F. R.; Dias, Maria Ines; Barros, Lillian; Petropoulos, Spyridon A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HORTICULTURAE, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
AUTORES: Polyzos, Nikolaos; Paschoalinotto, Beatriz H.; Pires, Tania C. S. P.; Anibarro Ortega, Mikel; Calhelha, Ricardo; Ferreira, Isabel C. F. R.; Dias, Maria Ines; Barros, Lillian; Petropoulos, Spyridon A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: HORTICULTURAE, VOLUME: 10, NÚMERO: 5
6
TÃTULO: Chemical and Bioactive Properties of Red Rice with Potential Pharmaceutical Use Full Text
AUTORES: Baptista, Eugenia; Liberal, Angela; Cardoso, Rossana V. C.; Fernandes, Angela; Dias, Maria Ines; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Garcia, Pablo A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barreira, Joao C. M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 10
AUTORES: Baptista, Eugenia; Liberal, Angela; Cardoso, Rossana V. C.; Fernandes, Angela; Dias, Maria Ines; Pires, Tania C. S. P.; Calhelha, Ricardo C.; Garcia, Pablo A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barreira, Joao C. M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 10
7
TÃTULO: Cistus, Acacia, and Lemon verbena Valorization through Response Surface Methodology: Optimization Studies and Potential Application in the Pharmaceutical and Nutraceutical Industries Full Text
AUTORES: Fernandes, Filipa A.; Carocho, Marcio; Finimundy, Tiane C.; Prieto, Miguel A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PHARMACEUTICALS, VOLUME: 17, NÚMERO: 5
AUTORES: Fernandes, Filipa A.; Carocho, Marcio; Finimundy, Tiane C.; Prieto, Miguel A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PHARMACEUTICALS, VOLUME: 17, NÚMERO: 5
8
TÃTULO: Nutraceuticals and dietary supplements: balancing out the pros and cons
AUTORES: Fernandes, Filipa A.; Carocho, Marcio; Prieto, Miguel A.; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 15, NÚMERO: 12
AUTORES: Fernandes, Filipa A.; Carocho, Marcio; Prieto, Miguel A.; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.; Heleno, Sandrina A.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD & FUNCTION, VOLUME: 15, NÚMERO: 12
9
TÃTULO: Chemical and Bioactive Evaluation of Essential Oils from Edible and Aromatic Mediterranean Lamiaceae Plants Full Text
AUTORES: Sprea, Rafael M.; Caleja, Cristina; Finimundy, Tiane C.; Calhelha, Ricardo C.; Pires, Tania C. S. P.; Amaral, Joana S.; Prieto, Miguel A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Pereira, Eliana; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 12
AUTORES: Sprea, Rafael M.; Caleja, Cristina; Finimundy, Tiane C.; Calhelha, Ricardo C.; Pires, Tania C. S. P.; Amaral, Joana S.; Prieto, Miguel A.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Pereira, Eliana; Barros, Lillian;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 12
10
TÃTULO: Determination of Carbohydrate Composition in Lentils Using Near-Infrared Spectroscopy Full Text
AUTORES: Lopez Calabozo, Rocio; Liberal, Angela; Fernandes, Angela; Revilla, Isabel; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Vivar Quintana, Ana M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SENSORS, VOLUME: 24, NÚMERO: 13
AUTORES: Lopez Calabozo, Rocio; Liberal, Angela; Fernandes, Angela; Revilla, Isabel; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian; Vivar Quintana, Ana M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SENSORS, VOLUME: 24, NÚMERO: 13