1
TÍTULO: Exploring the influence of cover crops with native plant species on soil and berry microbiota in a Moscatel Galego vineyard: Implications for sustainable viticulture  Full Text
AUTORES: Teixeira, Antonio; Martins, Viviana; Manso, Jose; Correia, Sofia; Ferreira, Ana Rita; Fontes, Natacha; Graca, Antonio; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, VOLUME: 380
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2
TÍTULO: A comparison of microbiota isolation methods reveals habitat preferences for fermentative yeasts and plant pathogenic fungi in the grape berry  Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 118
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
3
TÍTULO: Combined omics expose microbial niches of fungi and bacteria correlating with wine volatile profiles in Douro wine region  Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Lopez, Ricardo; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 193
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 2
4
TÍTULO: Grape berry native yeast microbiota: advancing trends in the development of sustainable vineyard pathogen biocontrol strategies
AUTORES: Ayogu, Peter; Martins, Viviana; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 58, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
5
TÍTULO: Impacto da implantação da democracia na evolução da ciência e formação avançada em Portugal
AUTORES: José M González-Méijome; Hernâni Gerós ; Nuno Castro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nos 50 Anos do 25 de Abril: Memórias e Reflexões Sobre as Mudanças da Sociedade Portuguesa
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6
TÍTULO: Non-Mature miRNA-Encoded Micropeptide miPEP166c Stimulates Anthocyanin and Proanthocyanidin Synthesis in Grape Berry Cells  Full Text
AUTORES: Vale, Mariana; Badim, Helder; Geros, Hernani ; Conde, Artur;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
7
TÍTULO: Volatilomics of interactions between native yeasts and grapevine cultivars reveals terroir specificities in wines from Douro region  Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Breia, Richard; Nobrega, Marcio; Macedo, Ricardo; Barbosa, Catarina; Geros, Hernani ; Lopez, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 62
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8
TÍTULO: Biosynthesis of Chlorophyll and Other Isoprenoids in the Plastid of Red Grape Berry Skins  Full Text
AUTORES: Teixeira, Antonio; Noronha, Henrique; Frusciante, Sarah; Diretto, Gianfranco; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 71, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 4
9
TÍTULO: Canopy management through crop forcing impacts grapevine cv. 'Touriga Nacional' performance, ripening and berry metabolomics profile
AUTORES: Cabral, Ines L.; Teixeira, Antonio; Ferrier, Manon; Lanoue, Arnaud; Valente, Joana; Rogerson, Frank S.; Alves, Fernando; Carvalho, Susana M. P. ; Geros, Hernani ; Queiroz, Jorge ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 57, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 3 Unpaywall
10
TÍTULO: Combined omics approaches expose metabolite-microbiota correlations in grape berries of three cultivars of Douro wine region  Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Szakiel, Anna; Teixeira, Antonio; Abdallah, Cecile; Moreira, Carolina; Paczkowski, Cezary; Lanoue, Arnaud; Geros, Hernani ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 429
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 5
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