Hernâni Varanda Gerós
AuthID: R-000-5ZE
1
TÃTULO: Exploring the influence of cover crops with native plant species on soil and berry microbiota in a Moscatel Galego vineyard: Implications for sustainable viticulture Full Text
AUTORES: Teixeira, Antonio; Martins, Viviana; Manso, Jose; Correia, Sofia; Ferreira, Ana Rita; Fontes, Natacha; Graca, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, VOLUME: 380
AUTORES: Teixeira, Antonio; Martins, Viviana; Manso, Jose; Correia, Sofia; Ferreira, Ana Rita; Fontes, Natacha; Graca, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, VOLUME: 380
2
TÃTULO: Do Isopropylammonium Glyphosate and LiCl Impact the Spore Diversity and Functions of Aquatic Fungi Involved in Plant Litter Decomposition in Streams? Full Text
AUTORES: Jorge Rodrigues; Hernâni Gerós; Manuela Côrte-Real; Fernanda Cássio;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Xenobiotics, VOLUME: 15, NÚMERO: 3
AUTORES: Jorge Rodrigues; Hernâni Gerós; Manuela Côrte-Real; Fernanda Cássio;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Xenobiotics, VOLUME: 15, NÚMERO: 3
3
TÃTULO: Ultrasound-enhanced seed hydration: impacts on seedling vigor, gene expression and absorption kinetics in maize, bean and pepper seeds
AUTORES: Nogueira, Antonio; Puga, Helder; Geros, Hernani; Teixeira, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
AUTORES: Nogueira, Antonio; Puga, Helder; Geros, Hernani; Teixeira, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
4
TÃTULO: A comparison of microbiota isolation methods reveals habitat preferences for fermentative yeasts and plant pathogenic fungi in the grape berry Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 118
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 118
5
TÃTULO: Combined omics expose microbial niches of fungi and bacteria correlating with wine volatile profiles in Douro wine region Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Lopez, Ricardo; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 193
AUTORES: Martins, Viviana; Lopez, Ricardo; Teixeira, Antonio; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 193
6
TÃTULO: Grape berry native yeast microbiota: advancing trends in the development of sustainable vineyard pathogen biocontrol strategies
AUTORES: Ayogu, Peter; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 58, NÚMERO: 1
AUTORES: Ayogu, Peter; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: OENO ONE, VOLUME: 58, NÚMERO: 1
7
TÃTULO: Non-Mature miRNA-Encoded Micropeptide miPEP166c Stimulates Anthocyanin and Proanthocyanidin Synthesis in Grape Berry Cells Full Text
AUTORES: Vale, Mariana; Badim, Helder; Geros, Hernani; Conde, Artur;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
AUTORES: Vale, Mariana; Badim, Helder; Geros, Hernani; Conde, Artur;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 25, NÚMERO: 3
8
TÃTULO: From the vineyard soil to the grape berry surface: Unravelling the dynamics of the microbial terroir Full Text
AUTORES: Teixeira, Antonio; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, VOLUME: 374
AUTORES: Teixeira, Antonio; Martins, Viviana; Geros, Hernani;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, VOLUME: 374
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


9
TÃTULO: Impacto da implantação da democracia na evolução da ciência e formação avançada em Portugal
AUTORES: José M González-Méijome; Hernâni Gerós; Nuno Castro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nos 50 Anos do 25 de Abril: Memórias e Reflexões Sobre as Mudanças da Sociedade Portuguesa
AUTORES: José M González-Méijome; Hernâni Gerós; Nuno Castro;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Nos 50 Anos do 25 de Abril: Memórias e Reflexões Sobre as Mudanças da Sociedade Portuguesa
10
TÃTULO: Volatilomics of interactions between native yeasts and grapevine cultivars reveals terroir specificities in wines from Douro region Full Text
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Breia, Richard; Nobrega, Marcio; Macedo, Ricardo; Barbosa, Catarina; Geros, Hernani; Lopez, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 62
AUTORES: Martins, Viviana; Teixeira, Antonio; Breia, Richard; Nobrega, Marcio; Macedo, Ricardo; Barbosa, Catarina; Geros, Hernani; Lopez, Ricardo;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD BIOSCIENCE, VOLUME: 62