1
TÍTULO: 137Cs Analysis by Gamma Spectrometry and Its Potential for Dating Portuguese Old Wines  Full Text
AUTORES: Vasiliki Thanasi; Marta Santos; Rosa Marques; Natália Ribeiro; Paulo Barros; Jorge Ricardo Da Silva; Mário Reis; Sofia Catarino;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Agricultural and Food Chemistry
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
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TÍTULO: Storage Time in Bottle: Influence on Physicochemical and Phytochemical Characteristics of Wine Spirits aged using Traditional and Alternative Technologies
AUTORES: Sheila Cristina Oliveira-Alves; Tiago A Fernandes; Sílvia Lourenço; Joana Granja-Soares; Andreia B Silva; Maria Rosário Bronze; Sofia Catarino; Sara Canas;
PUBLICAÇÃO: 2025
INDEXADO EM: CrossRef
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TÍTULO: Storage Time in Bottle: Influence on Physicochemical and Phytochemical Characteristics of Wine Spirits Aged Using Traditional and Alternative Technologies  Full Text
AUTORES: Oliveira Alves, Sheila C.; Fernandes, Tiago A.; Lourenco, Silvia; Granja Soares, Joana; Silva, Andreia B.; Bronze, Maria Rosario; Catarino, Sofia; Canas, Sara;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 30, NÚMERO: 9
INDEXADO EM: WOS CrossRef
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TÍTULO: The Interplay of Bottle Storage and Wood Ageing Technology: Volatile and Sensory Profiles of Wine Spirits Aged with Chestnut Wood  Full Text
AUTORES: Caldeira, Ilda; Anjos, Ofelia; Vitoria, Claudia; Oliveira Alves, Sheila; Fernandes, Tiago A.; Canas, Sara; Catarino, Sofia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
6
TÍTULO: Evaluating the Greenness of Wine Analytical Chemistry: A New Metric Approach
AUTORES: Thanasi, Vasiliki; Lopes, Ana Beatriz; Barros, Paulo; Ribeiro, Natalia; Ricardo da Silva, Jorge M.; Catarino, Sofia;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 22
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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TÍTULO: How does maturation vessel influence wine quality? A critical literature review
AUTORES: White, Will; Catarino, Sofia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: CIENCIA E TECNICA VITIVINICOLA, VOLUME: 38, NÚMERO: 2
INDEXADO EM: Scopus WOS
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TÍTULO: Micro-oxygenation level as a key to explain the variation in the colour and chemical composition of wine spirits aged with chestnut wood staves
AUTORES: Canas, S; Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Santos, N; Lourenco, S; Granja Soares, J; Fargeton, L; Boissier, B; Catarino, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 154
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 9 Handle
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TÍTULO: PLS-R Calibration Models for Wine Spirit Volatile Phenols Prediction by Near-Infrared Spectroscopy
AUTORES: Anjos, O; Caldeira, I; Fernandes, TA; Pedro, SI; Vitoria, C; Oliveira Alves, S; Catarino, S; Canas, S;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: SENSORS, VOLUME: 22, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 15 Handle
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TÍTULO: Mechanical Pruning and Soil Organic Amending in Two Terroirs. Effects on Wine Chemical Composition and Sensory Profile
AUTORES: Botelho, M; Ribeiro, H; Cruz, A; Duarte, DF; Faria, DL; Khairnar, KS; Pardal, R; Susini, M; Correia, C; Catarino, S; Cadima, J; de Castro, R; Ricardo da Silva, JM;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE, VOLUME: 73, NÚMERO: 1
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 2
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