Ermelinda Lopes Pereira
AuthID: R-000-4NT
1
TITLE: Use of Black Pepper Essential Oil to Produce a Healthier Chicken Pâté
AUTHORS: Rodrigues, Sandra S. Q. ; Leite, Ana; Vasconcelos, Lia; Pereira, Etelvina; Seixas, Natalia L.; Estevinho, Leticia; Teixeira, Alfredo;
PUBLISHED: 2025, SOURCE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, ISSUE: 4
AUTHORS: Rodrigues, Sandra S. Q. ; Leite, Ana; Vasconcelos, Lia; Pereira, Etelvina; Seixas, Natalia L.; Estevinho, Leticia; Teixeira, Alfredo;
PUBLISHED: 2025, SOURCE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, ISSUE: 4
2
TITLE: Metagenomic characterization of soil bacterial communities in young chestnut orchards in northern Portugal
AUTHORS: Pereira, EL; Choupina, A; Patrıćio, MS;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Acta Horticulturae, VOLUME: 1, ISSUE: 1400
AUTHORS: Pereira, EL; Choupina, A; Patrıćio, MS;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Acta Horticulturae, VOLUME: 1, ISSUE: 1400
INDEXED IN:
Scopus
CrossRef


3
TITLE: Exposure to Waste Anesthetic Gases Throughout Surgical Interventions: A Case Study in a Portuguese Local Health Unit Full Text
AUTHORS: Leiddi Leal; Vanessa Yamanaka; Ermelinda Pereira; Joseane Theodoro; Maria de Fátima Domingues; Isabel Fernandes; Marta Fonseca Gabriel; Manuel Feliciano;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Atmosphere, VOLUME: 15, ISSUE: 12
AUTHORS: Leiddi Leal; Vanessa Yamanaka; Ermelinda Pereira; Joseane Theodoro; Maria de Fátima Domingues; Isabel Fernandes; Marta Fonseca Gabriel; Manuel Feliciano;
PUBLISHED: 2024, SOURCE: Atmosphere, VOLUME: 15, ISSUE: 12
4
TITLE: Valorização da amêndoa e dos seus subprodutos
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; J.A. Pereira; Ermelinda Pereira; Albino Bento;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Voz do Campo: Revista do Setor Agrário, ISSUE: 255
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; J.A. Pereira; Ermelinda Pereira; Albino Bento;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Voz do Campo: Revista do Setor Agrário, ISSUE: 255
INDEXED IN:
Handle

5
TITLE: Aplicação de revestimentos na castanha
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; Ermelinda Pereira; José G Laranjo; Jorge Ferreira Cardoso; A. Gomes; Alice Vilela; Ana Sampaio; Fernando M Nunes;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: ValorCast – Valorização da castanha e otimização da sua produção
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; Ermelinda Pereira; José G Laranjo; Jorge Ferreira Cardoso; A. Gomes; Alice Vilela; Ana Sampaio; Fernando M Nunes;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: ValorCast – Valorização da castanha e otimização da sua produção
INDEXED IN:
Handle

6
TITLE: ClimCast - Avaliação por metagenómica da dinâmica e diversidade da comunidade fúngica em soutos jovens no nordeste de Portugal
AUTHORS: Ermelinda Pereira; Letícia S Lopes; Altino Choupina; Sandra Afonso; Maria S Patrício;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: 9ª Congresso Florestal Nacional
AUTHORS: Ermelinda Pereira; Letícia S Lopes; Altino Choupina; Sandra Afonso; Maria S Patrício;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: 9ª Congresso Florestal Nacional
INDEXED IN:
Handle

7
TITLE: Desenvolvimento de purés de castanha e maçã – Caracterização físico-química, microbiológica e sensorial
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; Jucimara C Silva; António L Gonçalves; Óscar Gonçalves; Ermelinda Pereira;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias
AUTHORS: Elsa Ramalhosa; Jucimara C Silva; António L Gonçalves; Óscar Gonçalves; Ermelinda Pereira;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias
INDEXED IN:
Handle

8
TITLE: Caracterização microbiológica do solo da rede de soutos demonstração
AUTHORS: Maria S Patrício; Ermelinda Pereira;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: ClimCast - Os novos desafios para o souto no contexto das alterações climáticas, ISSUE: 1ª Edição
AUTHORS: Maria S Patrício; Ermelinda Pereira;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: ClimCast - Os novos desafios para o souto no contexto das alterações climáticas, ISSUE: 1ª Edição
INDEXED IN:
Handle

9
TITLE: ClimCast – Atividade microbiana em solos de soutos jovens: influência da sazonalidade
AUTHORS: Ermelinda Pereira; Letícia S Lopes; Sandra Afonso; Maria S Patrício;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: 9º Congresso Florestal Nacional
AUTHORS: Ermelinda Pereira; Letícia S Lopes; Sandra Afonso; Maria S Patrício;
PUBLISHED: 2022, SOURCE: 9º Congresso Florestal Nacional
INDEXED IN:
Handle

10
TITLE: Sensory attributes of Bisaro pork loin, fed with and without chestnut, vs. commercial
AUTHORS: Rodrigues, S; Oliveira, I; Vasconcelos, L; Pereira, E; Teixeira, A ;
PUBLISHED: 2021, SOURCE: ITEA-INFORMACION TECNICA ECONOMICA AGRARIA, VOLUME: 117, ISSUE: 1
AUTHORS: Rodrigues, S; Oliveira, I; Vasconcelos, L; Pereira, E; Teixeira, A ;
PUBLISHED: 2021, SOURCE: ITEA-INFORMACION TECNICA ECONOMICA AGRARIA, VOLUME: 117, ISSUE: 1
INDEXED IN:
WOS
