Manuel Rui Fernandes Azevedo Alves
AuthID: R-000-A8D
1
TÃTULO: Assessment of chemical composition of blackberries and mulberries from Covilha region, Portugal
AUTORES: Martins, Mariana S.; Azevedo, Rui; Alves, Gilberto; Almeida, Agostinho ; de Pinho, Paula Guedes; Garcia Viguera, Cristina; Moreno, Diego A.; Silva, Luis R.; Goncalves, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, VOLUME: 137
AUTORES: Martins, Mariana S.; Azevedo, Rui; Alves, Gilberto; Almeida, Agostinho ; de Pinho, Paula Guedes; Garcia Viguera, Cristina; Moreno, Diego A.; Silva, Luis R.; Goncalves, Ana C.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, VOLUME: 137
2
TÃTULO: Exploring quercetin's protective potential against the pro-inflammatory effects of silver nanoparticles in C57BL/6J mice Full Text
AUTORES: Sousa, Adelaide; Amaro, Andreia; Costa, Vera Marisa; Azevedo, Rui; Oliveira, Sara; Viana, Sofia; Reis, Flavio; Almeida, Agostinho ; Matafome, Paulo; Dias Pereira, Patricia; Carvalho, Felix; Fernandes, Eduarda ; Freitas, Marisa;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 195
AUTORES: Sousa, Adelaide; Amaro, Andreia; Costa, Vera Marisa; Azevedo, Rui; Oliveira, Sara; Viana, Sofia; Reis, Flavio; Almeida, Agostinho ; Matafome, Paulo; Dias Pereira, Patricia; Carvalho, Felix; Fernandes, Eduarda ; Freitas, Marisa;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY, VOLUME: 195
3
TÃTULO: Exploring the Functional Features of Melon Peel Flour for Healthier Bakery Products
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Santo, Liliana Espirito; Motta, Carla; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Santo, Liliana Espirito; Motta, Carla; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
4
TÃTULO: Coffee Pulp from Azores: A Novel Phytochemical-Rich Food with Potential Anti-Diabetic Properties
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
5
TÃTULO: Biomonitoring of firefighters' exposure to priority pollutant metal(loid)s during wildland fire combat missions: Impact on urinary levels and health risks Full Text
AUTORES: Paiva, Ana Margarida; Barros, Bela; Azevedo, Rui; Marta Oliveira; M. Oliveira; Alves, Sara; Esteves, Filipa ; Fernandes, Adilia; Vaz, Josiana; Alves, Maria Jose; Slezakova, Klara ; Pereira, Maria do Carmo; Teixeira, Joao Paulo ; Costa, Solange ; Almeida, Agostinho ; Morais, Simone ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT, VOLUME: 953
AUTORES: Paiva, Ana Margarida; Barros, Bela; Azevedo, Rui; Marta Oliveira; M. Oliveira; Alves, Sara; Esteves, Filipa ; Fernandes, Adilia; Vaz, Josiana; Alves, Maria Jose; Slezakova, Klara ; Pereira, Maria do Carmo; Teixeira, Joao Paulo ; Costa, Solange ; Almeida, Agostinho ; Morais, Simone ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT, VOLUME: 953
6
TÃTULO: Comparison of Upper Central Incisor Torque in the ClinCheck® with and without CBCT Integration: A Cross-Sectional Study
AUTORES: Queiros, Cintia; Goncalves, Maria; Ferreira, Sofia; de Castro, Ines; Azevedo, Rui M. S.; Pinho, Teresa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: DENTISTRY JOURNAL, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
AUTORES: Queiros, Cintia; Goncalves, Maria; Ferreira, Sofia; de Castro, Ines; Azevedo, Rui M. S.; Pinho, Teresa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: DENTISTRY JOURNAL, VOLUME: 12, NÚMERO: 8
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


7
TÃTULO: Toxic and non-toxic cyanobacterial biomass as a resource for sustainable agriculture: A lettuce cultivation experiment Full Text
AUTORES: Massa, Anabella; Santos, Erica; Martins, Diogo; Azevedo, Joana; Reimao, Mariana; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Pinto, Edgar; Vasconcelos, Vitor ; Campos, Alexandre ; Freitas, Marisa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ENVIRONMENTAL RESEARCH, VOLUME: 262
AUTORES: Massa, Anabella; Santos, Erica; Martins, Diogo; Azevedo, Joana; Reimao, Mariana; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Pinto, Edgar; Vasconcelos, Vitor ; Campos, Alexandre ; Freitas, Marisa;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: ENVIRONMENTAL RESEARCH, VOLUME: 262
8
TÃTULO: Serum Iodine and Bromine in Chronic Hemodialysis Patients-An Observational Study in a Cohort of Portuguese Patients
AUTORES: Novakova, Gergana; Bonev, Presian; Duro, Mary; Azevedo, Rui; Couto, Cristina; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: TOXICS, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
AUTORES: Novakova, Gergana; Bonev, Presian; Duro, Mary; Azevedo, Rui; Couto, Cristina; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: TOXICS, VOLUME: 11, NÚMERO: 3
9
TÃTULO: Determination by ICP-MS of Essential and Toxic Trace Elements in Gums and Carrageenans Used as Food Additives Commercially Available in the Portuguese Market
AUTORES: Azevedo, Rui; Oliveira, Ana Rafaela; Almeida, Agostinho ; Gomes, Ligia Rebelo ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 7
AUTORES: Azevedo, Rui; Oliveira, Ana Rafaela; Almeida, Agostinho ; Gomes, Ligia Rebelo ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FOODS, VOLUME: 12, NÚMERO: 7
10
TÃTULO: Further Evidence on Trace Element Imbalances in Haemodialysis Patients-Paired Analysis of Blood and Serum Samples Full Text
AUTORES: Azevedo, Rui; Gennaro, Davide; Duro, Mary; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 15, NÚMERO: 8
AUTORES: Azevedo, Rui; Gennaro, Davide; Duro, Mary; Pinto, Edgar; Almeida, Agostinho ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 15, NÚMERO: 8