1
TÍTULO: Potential use of the ATR-FTIR spectroscopy as an almond cultivar recognition tool: impact of sample and spectral pre-treatments
AUTORES: Lamas, Sandra; Rodrigues, Nuno; Santamaria Echart, Arantzazu; Palu, Igor; Manhique, Jocyla R.; Herrero, Baudilio; Lopez Cortes, Isabel; Pereira, Jose Alberto; Peres, Antonio M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, VOLUME: 19, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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2
TÍTULO: Bacterial cellulose biosynthesis in the presence of raw moist olive pomace: A green sustainable approach that enhances biopolymer production and properties
AUTORES: Crugeira, Pedro J. L.; Khelifa, Halima; Barreira, Luisa M. da S.; Halla, Noureddine; Peres, Antonio M.; Schreiner, Tatiana B.; Barreiro, Maria Filomena F.; Rodrigues, Paula;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: BIOMASS & BIOENERGY, VOLUME: 197
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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3
TÍTULO: Potential use of the ATR-FTIR spectroscopy as an almond cultivar recognition tool: impact of sample and spectral pre-treatments
AUTORES: Sandra Lamas; Nuno Rodrigues; Arantzazu Santamaria Echart; Igor Palu; Jocyla Manhique; Baudilio Herrero; Isabel López Cortés; José Alberto Pereira; António Peres;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Food Measurement and Characterization, VOLUME: 19, NÚMERO: 4
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4
TÍTULO: Assessing the Shelf-Life of Olive Oil Under Different Storage Conditions: A Review of Predictive Models  Full Text
AUTORES: Ferreiro, Nuno; Veloso, Ana C. A.; Pereira, Jose Alberto; Rodrigues, Nuno; Peres, Antonio M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD ENGINEERING REVIEWS
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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5
TÍTULO: Influence of household conditions on the shelf-life and polyphenolic-related health claim of Cobrançosa extra virgin olive oil  Full Text
AUTORES: Alimi, Siwar; Rodrigues, Nuno; Veloso, Ana C. A.; Cruz, Rebeca; Khemakhem, Maissa; Pereira, Jose Alberto; Casal, Susana; Peres, Antonio M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
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6
TÍTULO: One-Step Production of Oligosaccharides from By-Products of Olive Oil Industry
AUTORES: Ana Cordeiro; Cláudia Amorim; Andreia Fernandes; Andreia S Ferreira; Elisabete Coelho; Manuel A Coimbra; Sara C Silvério; Vasco Cadavez; António M Peres; Lígia R Rodrigues;
PUBLICAÇÃO: 2025
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7
TÍTULO: Application of the FTIR technique as a non-invasive tool to discriminate Portuguese olive oils with Protected Designation of Origin  Full Text
AUTORES: Lamas, Sandra; Ruano, Daniela; Dias, Francisco; Barreiro, Filomena; Pereira, Jose Alberto; Peres, Antonio M.; Rodrigues, Nuno;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: CHEMISTRY & BIODIVERSITY, VOLUME: 21, NÚMERO: 2
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
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TÍTULO: Electronic nose: a tool to verify the PDO declaration of Portuguese olive oils
AUTORES: Rodrigues, Nuno; Ferreiro, Nuno; Ruano, Daniela; Dias, Francisco; Veloso, Ana C. A. ; Pereira, Jose A.; Peres, Antonio M.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, VOLUME: 18, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1 Handle
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9
TÍTULO: Characterization of Liquid Dosage Forms of Atenolol and Enalapril Maleate for Oral and Enteral Feeding Administration  Full Text
AUTORES: Mota, Sandra; Torres, Ana; Quintas, Clara ; Peres, Antonio M.; Ferreiro, Nuno; Cruz, Rebeca ; Ferreira, Helena ; Almeida, Isabel F. ; Susana Casal ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: PHARMACEUTICALS, VOLUME: 17, NÚMERO: 8
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