Albino Antonio Bento
AuthID: R-000-00S
1
TÃTULO: Effectiveness of Torymus sinensis Kamijo Releases in Controlling the Chestnut Gall Wasp, Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu, in Trás-os-Montes, Portugal Full Text
AUTORES: Santos, Ana Lobo; Santos, Sonia Alexandra Paiva; Casquero, Pedro Antonio; Marrao, Rosalina; Guerra, Vanessa; Fernandez, Santiago; Morais Silva, Jessica; Bento, Albino;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: DIVERSITY-BASEL, VOLUME: 17, NÚMERO: 5
AUTORES: Santos, Ana Lobo; Santos, Sonia Alexandra Paiva; Casquero, Pedro Antonio; Marrao, Rosalina; Guerra, Vanessa; Fernandez, Santiago; Morais Silva, Jessica; Bento, Albino;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: DIVERSITY-BASEL, VOLUME: 17, NÚMERO: 5
2
TÃTULO: Almond cultivar identification using machine learning classifiers applied to UAV-based multispectral data Full Text
AUTORES: Guimaraes, Nathalie; Padua, Luis ; Sousa, Joaquim J. ; Bento, Albino; Couto, Pedro ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF REMOTE SENSING, VOLUME: 44, NÚMERO: 5
AUTORES: Guimaraes, Nathalie; Padua, Luis ; Sousa, Joaquim J. ; Bento, Albino; Couto, Pedro ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF REMOTE SENSING, VOLUME: 44, NÚMERO: 5
3
TÃTULO: IDENTIFICATION OF APHIDS USING MACHINE LEARNING CLASSIFIERS ON UAV-BASED MULTISPECTRAL DATA
AUTORES: Guimaraes, Nathalie; Padua, Luis ; Sousa, Joaquim J. ; Bento, Albino; Couto, Pedro;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium (IGARSS) in IGARSS 2023 - 2023 IEEE INTERNATIONAL GEOSCIENCE AND REMOTE SENSING SYMPOSIUM, VOLUME: 2023-July
AUTORES: Guimaraes, Nathalie; Padua, Luis ; Sousa, Joaquim J. ; Bento, Albino; Couto, Pedro;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium (IGARSS) in IGARSS 2023 - 2023 IEEE INTERNATIONAL GEOSCIENCE AND REMOTE SENSING SYMPOSIUM, VOLUME: 2023-July
4
TÃTULO: Valorização da amêndoa e dos seus subprodutos
AUTORES: Elsa Ramalhosa; J.A. Pereira; Ermelinda Pereira; Albino Bento;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Voz do Campo: Revista do Setor Agrário, NÚMERO: 255
AUTORES: Elsa Ramalhosa; J.A. Pereira; Ermelinda Pereira; Albino Bento;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Voz do Campo: Revista do Setor Agrário, NÚMERO: 255
INDEXADO EM:
Handle

5
TÃTULO: O bichado-da castanha, Cydia splendana (Hübner) (Lepidoptera: Torticidae) em Portugal. The Chestnut moth, Cydis splendana (Hübner) (Lepidoptera: Torticidae) in Portugal
AUTORES: Rosalina Marrão; Ema Lopes; Albino Bento;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Millenium: Journal of Education, Technologies and Health, VOLUME: 2, NÚMERO: 15
AUTORES: Rosalina Marrão; Ema Lopes; Albino Bento;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Millenium: Journal of Education, Technologies and Health, VOLUME: 2, NÚMERO: 15
INDEXADO EM:
Handle

6
TÃTULO: Cultivares de oliveira de Trás-os-Montes: caraterização de frutos, endocarpos e azeites de seis cultivares minoritárias
AUTORES: Nuno Rodrigues; Susana Casal ; António M Peres; Albino Bento; Paula Baptista; J.A. Pereira;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: 4º Simpósio Nacional de Fruticultura: Livro de Resumos
AUTORES: Nuno Rodrigues; Susana Casal ; António M Peres; Albino Bento; Paula Baptista; J.A. Pereira;
PUBLICAÇÃO: 2018, FONTE: 4º Simpósio Nacional de Fruticultura: Livro de Resumos
INDEXADO EM:
Handle

7
TÃTULO: Nutritional and phytochemical composition of Annona cherimola Mill. fruits and by-products: Potential health benefits
AUTORES: Albuquerque, TG; Santos, F; Sanches Silva, A; Beatriz Oliveira, M ; Bento, AC; Costa, HS;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 193
AUTORES: Albuquerque, TG; Santos, F; Sanches Silva, A; Beatriz Oliveira, M ; Bento, AC; Costa, HS;
PUBLICAÇÃO: 2016, FONTE: Food Chemistry, VOLUME: 193
INDEXADO EM:
Scopus

8
TÃTULO: How gamma-rays and electron-beam irradiation would affect the antimicrobial activity of differently processed wild mushroom extracts? Full Text
AUTORES: Alves, MJ; Fernandes, A; Barreira, JCM; Lourenco, I; Fernandes, D; Moura, A; Ribeiro, AR; Salgado, J; Antonio, A; Ferreira, ICFR;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, VOLUME: 118, NÚMERO: 3
AUTORES: Alves, MJ; Fernandes, A; Barreira, JCM; Lourenco, I; Fernandes, D; Moura, A; Ribeiro, AR; Salgado, J; Antonio, A; Ferreira, ICFR;
PUBLICAÇÃO: 2015, FONTE: JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, VOLUME: 118, NÚMERO: 3
9
TÃTULO: The maturation process as a determinant factor of the antioxidant activity and phenolic composition of Cv. Cobrancosa olive fruits
AUTORES: Sousa, A; Malheiro, R; Susana Casal ; Bento, A; Pereira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: 7th Iberian Congress of Agricultural Engineering and Horticultural Sciences in VII CONGRESO IBERICO DE AGROINGENIERIA Y CIENCIAS HORTICOLAS: INNOVAR Y PRODUCIR PARA EL FUTURO. INNOVATING AND PRODUCING FOR THE FUTURE
AUTORES: Sousa, A; Malheiro, R; Susana Casal ; Bento, A; Pereira, JA;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: 7th Iberian Congress of Agricultural Engineering and Horticultural Sciences in VII CONGRESO IBERICO DE AGROINGENIERIA Y CIENCIAS HORTICOLAS: INNOVAR Y PRODUCIR PARA EL FUTURO. INNOVATING AND PRODUCING FOR THE FUTURE
INDEXADO EM:
WOS

10
TÃTULO: Susceptibility of Cydia splendana to the entomopathogenic fungus Beauveria bassiana
AUTORES: Ivo Oliveira; Paula Baptista ; Teresa Lino Neto ; Albino Bento; Jose A Pereira;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: 7th Iberian Congress of Agricultural Engineering and Horticultural Sciences in VII CONGRESO IBERICO DE AGROINGENIERIA Y CIENCIAS HORTICOLAS: INNOVAR Y PRODUCIR PARA EL FUTURO. INNOVATING AND PRODUCING FOR THE FUTURE
AUTORES: Ivo Oliveira; Paula Baptista ; Teresa Lino Neto ; Albino Bento; Jose A Pereira;
PUBLICAÇÃO: 2014, FONTE: 7th Iberian Congress of Agricultural Engineering and Horticultural Sciences in VII CONGRESO IBERICO DE AGROINGENIERIA Y CIENCIAS HORTICOLAS: INNOVAR Y PRODUCIR PARA EL FUTURO. INNOVATING AND PRODUCING FOR THE FUTURE
INDEXADO EM:
WOS
