1
TÍTULO: Production of nondairy fermented products with chestnut puree as substrate and milk kefir grains or two lactic acid bacteria  Full Text
AUTORES: Afonso, Maria Joao; Ramalhosa, Elsa ; del Rio, Pablo G.; Martins, Fatima; Baptista, Paula; Pereira, Ermelinda L.; Guerra, Nelson P.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: JOURNAL OF FOOD SCIENCE, VOLUME: 90, NÚMERO: 1
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2
TÍTULO: Effect of photostimulation through red LED light radiation on natural fermentation of table olives: An innovative case study with Negrinha the Freixo variety  Full Text
AUTORES: Martins, Fatima; Ramalhosa, Elsa ; Rodrigues, Nuno; Pereira, Jose Alberto; Baptista, Paula; Barreiro, Maria Filomena F.; Crugeira, Pedro J. L.;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF PHOTOCHEMISTRY AND PHOTOBIOLOGY B-BIOLOGY, VOLUME: 256
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3
TÍTULO: Effect of the cleaning and disinfection methods on the hygienic conditions of fermentation tanks of table olives<i> (Olea</i><i> europaea</i> L.) Negrinha de Freixo cultivar
AUTORES: Martins, Fatima; Rodrigues, Nuno; Pereira, Jose Alberto; Baptista, Paula ; Ramalhosa, Elsa ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD MICROBIOLOGY, VOLUME: 119
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4
TÍTULO: Effect of different storage conditions on the stability and safety of almonds  Full Text
AUTORES: Rodrigues, Paula ; Jelassi, Arij; Kanoun, Elifa; Sulyok, Michael; Correia, Paula; Ramalhosa, Elsa ; Pereira, Ermelinda Lopes ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF FOOD SCIENCE, VOLUME: 88, NÚMERO: 2
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5
TÍTULO: EFFECT OF EXTRACTION CONDITIONS ON FLAVONOIDS, TANNINS, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF CHESTNUT OUTER SHELLS (CASTANEA SATIVA MILLER)
AUTORES: Maria João de Almeida Pinto dos Santos Afonso; Rolando Carlos Pereira Simões Dias; Catarina Pereira Gomes; Ermelinda Lopes Pereira ; Nelson Pérez Guerra; Elsa Cristina Dantas Ramalhosa ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Open Science Research V
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6
TÍTULO: Effect of moisture on the characteristics of hazelnut kernel during storage
AUTORES: Paula Correia; Ana F Filipe; Ana C Ferrão; Elsa Ramalhosa ; Raquel P Guiné;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: XVI Encontro de Química dos Alimentos - Bio-Sustentabilidade e Bio-Segurança Alimentar, Inovação e Qualidade Alimentar: Livro de Resumos
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7
TÍTULO: Effect of relative humidity on the quality and safety of peeled almond kernels (Prunus dulcis Mill.) during simulated maritime transport/storage
AUTORES: Fernandes, Luana; Graeff, Francieli; Jelassi, Arij; Sulyok, Michael; Garcia, Carolina; Rodrigues, Nuno; Pereira, Jose Alberto; Bento, Albino ; Kanoun, Alifa; Rodrigues, Paula ; Pereira, Ermelinda Lopes; Ramalhosa, Elsa ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: JOURNAL OF FOOD SCIENCE, VOLUME: 87, NÚMERO: 12
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8
TÍTULO: Evaluation of the kefir potential to produce a fermented product from chestnut purée: a preliminary study
AUTORES: Maria J A Afonso; Nelson P Guerra; Pablo G Río; Fátima Martins; Paula Baptista ; Ermelinda Pereira ; Elsa Ramalhosa ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation: Book of Abstracts
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9
TÍTULO: Influence of different parameters on the characteristics of hazelnut (var. Grada de Viseu) grown in Portugal
AUTORES: Ana Cristina Ferrão; Raquel Guiné ; Elsa Ramalhosa ; Arminda Lopes; Cláudia Rodrigues; Hugo Martins; Paula Correia;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Open Agriculture, VOLUME: 7, NÚMERO: 1
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TÍTULO: Manual de boas práticas: amêndoa e avelã
AUTORES: Elsa Ramalhosa ; Ermelinda Pereira ; Paula Rodrigues; Luana Fernandes; J.A. Pereira; Albino Bento ; Ana C Ferrão; Raquel Quiné; Paula Correia;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Manual de boas práticas: amêndoa e avelã
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