Anabela Sílvia Guedes da Costa
AuthID: R-000-XWS
1
TÃTULO: Coffee Pulp from Azores: A Novel Phytochemical-Rich Food with Potential Anti-Diabetic Properties
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
2
TÃTULO: Seasonal Variation in Nutritional and Chemical Profiles of Wild Opuntia ficus-indica Fruits
AUTORES: Jorge, Ana O. S.; Costa, Anabela S. G.; Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
AUTORES: Jorge, Ana O. S.; Costa, Anabela S. G.; Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: PLANTS-BASEL, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
3
TÃTULO: Sustainable Utilization of Coffee Pulp, a By-Product of Coffee Production: Effects on Metabolic Syndrome in Fructose-Fed Rats
AUTORES: Andrade, Nelson; Rodrigues, Ilda; Carmo, Francisca; Campanher, Gabriela; Bracchi, Isabella; Lopes, Joanne; Patricio, Emilia; Guimaraes, Joao T.; Barreto Peixoto, Juliana A.; Costa, Anabela S. G.; Santo, Liliana Espirito; Machado, Marlene; Soares, Thiago F.; Machado, Susana; Oliveira, Maria Beatriz P. P.; Rita C. Alves; Martel, Fatima ; Silva, Claudia;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
AUTORES: Andrade, Nelson; Rodrigues, Ilda; Carmo, Francisca; Campanher, Gabriela; Bracchi, Isabella; Lopes, Joanne; Patricio, Emilia; Guimaraes, Joao T.; Barreto Peixoto, Juliana A.; Costa, Anabela S. G.; Santo, Liliana Espirito; Machado, Marlene; Soares, Thiago F.; Machado, Susana; Oliveira, Maria Beatriz P. P.; Rita C. Alves; Martel, Fatima ; Silva, Claudia;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 14, NÚMERO: 3
4
TÃTULO: Powdered Calendula officinalis Petals Incorporated into Fresh Pasta: Nutritional and Chemical Evaluation Before and After Processing
AUTORES: Vinha, Ana F. ; Soares, Thiago F.; Machado, Marlene; Costa, Anabela S. G.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, NÚMERO: 5
AUTORES: Vinha, Ana F. ; Soares, Thiago F.; Machado, Marlene; Costa, Anabela S. G.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, NÚMERO: 5
5
TÃTULO: Detailed Phytochemical Composition, Cyto-/Hepatotoxicity, and Antioxidant/Anti-Inflammatory Profile of Moroccan Spices: A Study on Coriander, Caraway, and Mystical Cumin Full Text
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
6
TÃTULO: Pasta Incorporating Olive Pomace: Impact on Nutritional Composition and Consumer Acceptance of a Prototype
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
7
TÃTULO: Defatted Flaxseed Flour as a New Ingredient for Foodstuffs: Comparative Analysis with Whole Flaxseeds and Updated Composition of Cold-Pressed Oil Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
8
TÃTULO: Characterization of Chia Seeds, Cold-Pressed Oil, and Defatted Cake: An Ancient Grain for Modern Food Production Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
9
TÃTULO: Contribution of Phenolics and Free Amino Acids on the Antioxidant Profile of Commercial Lemon Verbena Infusions
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
10
TÃTULO: Effect of Different Time/Temperature Binomials on the Chemical Features, Antioxidant Activity, and Natural Microbial Load of Olive Pomace Paste Full Text
AUTORES: Sousa, Maria Manuela; Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Lobo, Joana C.; Costa, Anabela S. G.; Palmeira, Josman D.; Nunes, Maria Antonia ; Rita C. Alves; Ferreira, Helena ; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
AUTORES: Sousa, Maria Manuela; Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Lobo, Joana C.; Costa, Anabela S. G.; Palmeira, Josman D.; Nunes, Maria Antonia ; Rita C. Alves; Ferreira, Helena ; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 6