1
TÍTULO: Development and Characterization of Nutritious and Sustainable Canned Fish Meal Prototype for Different Population Segments  Full Text
AUTORES: Oliveira, Helena; Cristovao, Maria; Nabais, Alexandre; Camacho, Carolina; Sapatinha, Maria; Pires, Carla; Lourenco, Helena M.; Fernandes, Maria H.; Fernandes, Maria J.; Fraqueza, Maria J. ; Augusto, Helga C.; Viegas, Claudia; Duarte, Maria P.; Marques, Antonio; Goncalves, Amparo; Nunes, Maria L.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: SUSTAINABILITY, VOLUME: 17, NÚMERO: 11
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
2
TÍTULO: Antioxidant compounds from fermentation and microbial sources
AUTORES: Cristina Mateus Alfaia; Luis Patarata; Maria João dos Ramos Fraqueza ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Natural Antioxidants to Enhance the Shelf-Life of Food
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
3
TÍTULO: Strategies to Reduce Salt Content: PDO and PGI Meat Products Case
AUTORES: Fraqueza, Maria Joao ; Alfaia, Cristina Mateus ; Rodrigues, Sandra Sofia ; Teixeira, Alfredo ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 17
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
4
TÍTULO: A Comprehensive Virulence and Resistance Characteristics of Listeria monocytogenes Isolated from Fish and the Fish Industry Environment
AUTORES: Zakrzewski, Arkadiusz Jozef; Kurpas, Monika; Zadernowska, Anna; Chajecka Wierzchowska, Wioleta; Fraqueza, Maria Joao ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES, VOLUME: 24, NÚMERO: 4
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 9
5
TÍTULO: Development and quality assessment of smoked rainbow trout with reduced sodium content
AUTORES: Rybicka, Iga; Silva, Marlene; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Lourenco, Helena; Marques, Antonio; Fraqueza, Maria Joao ; Serrano, Carmo; Nunes, Maria Leonor;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 7
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
6
TÍTULO: Inactivation of Listeria monocytogenes by pulsed light in packaged and sliced salpicao, a ready-to-eat traditional cured smoked meat sausage
AUTORES: Borges, A.; Baptista, E.; Aymerich, T.; Alves, S. P. ; Gama, L. T.; Fraqueza, M. J. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 179
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 5
7
TÍTULO: Probiotics as starter and nonstarter cultures in fermented foods
AUTORES: Luis Patarata; Paulo Eduardo Sichetti Munekata; Maria João dos Ramos Fraqueza ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Strategies to Improve the Quality of Foods
INDEXADO EM: Scopus CrossRef
8
TÍTULO: Assessment of biofilm formation by Campylobacter spp. isolates mimicking poultry slaughterhouse conditions
AUTORES: Araújo, PM; Batista, E; Fernandes, MH; Fernandes, MJ; Gama, LT; Fraqueza, MJ ;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Poultry Science, VOLUME: 101, NÚMERO: 2
INDEXADO EM: Scopus CrossRef: 12
9
TÍTULO: Bacteriocin-Producing Strain Lactiplantibacillus plantarum LP17L/1 Isolated from Traditional Stored Ewe’s Milk Cheese and Its Beneficial Potential
AUTORES: Andrea Lauková; Martin Tomáška; Maria Joao Fraqueza ; Renáta Szabóová; Eva Bino; Jana Ščerbová; Monika Pogány Simonová; Emília Dvorožňáková;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Foods, VOLUME: 11, NÚMERO: 7
INDEXADO EM: Scopus CrossRef: 2
10
TÍTULO: Chemical Composition
AUTORES: Roberto Bermúdez; Noemí Echegaray; Maria João Fraqueza ; Mirian Pateiro; Rubén Domínguez; Paulo E S Munekata; José Manuel Lorenzo; Eva María Santos;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Methods and Protocols in Food Science - Methods to Assess the Quality of Meat Products
INDEXADO EM: CrossRef
Página 1 de 11. Total de resultados: 106.