Marija Banovic
AuthID: R-000-CSM
1
TÃTULO: Sustainable Bites: Can Health Goal Framing and Perceived Sustainability Reduce the Impact of Food Neophobia on the Intention to Purchase Insect-Based Products? Full Text
AUTORES: Karen Rodrigues Romano; Rosires Deliza; Marija Banovic;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Sensory Studies, VOLUME: 40, NÚMERO: 2
AUTORES: Karen Rodrigues Romano; Rosires Deliza; Marija Banovic;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Journal of Sensory Studies, VOLUME: 40, NÚMERO: 2
2
TÃTULO: Cross-cultural consumer valuation of precision fermentation milk: Effects of information, individual traits, and labelling preferences
AUTORES: Marija Banovic; Daniele Asioli; Giovanni Sogari;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Quality and Preference, VOLUME: 131
AUTORES: Marija Banovic; Daniele Asioli; Giovanni Sogari;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Food Quality and Preference, VOLUME: 131
3
TÃTULO: Beyond sugar: Exploring the influence of health and naturalness framing on attitudes towards products with sweet proteins in Europe Full Text
AUTORES: Marija Banovic; Klaus G Grunert;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 175
AUTORES: Marija Banovic; Klaus G Grunert;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 175
4
TÃTULO: Framework for valorizing waste- and by-products through insects and their microbiomes for food and feed Full Text
AUTORES: Asmus Toftkær Muurmann; Marija Banovic; Thomas T P Gilbert; Giovanni Sogari; Morten Tønsberg Limborg; Thomas Sicheritz Pontén; Simon Bahrndorff;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 187
AUTORES: Asmus Toftkær Muurmann; Marija Banovic; Thomas T P Gilbert; Giovanni Sogari; Morten Tønsberg Limborg; Thomas Sicheritz Pontén; Simon Bahrndorff;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food Research International, VOLUME: 187
5
TÃTULO: Snacking insects? A global market investigation
AUTORES: Giulia Andreani; Giovanni Sogari; Marija Banović;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food and Humanity, VOLUME: 3
AUTORES: Giulia Andreani; Giovanni Sogari; Marija Banović;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Food and Humanity, VOLUME: 3
6
TÃTULO: Consumer perceptions and market analysis of plant-based foods: A global perspective
AUTORES: Giulia Andreani; Marija Banovic; Hans Dagevos; Giovanni Sogari;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Handbook of Plant-Based Food and Drinks Design
AUTORES: Giulia Andreani; Marija Banovic; Hans Dagevos; Giovanni Sogari;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Handbook of Plant-Based Food and Drinks Design
7
TÃTULO: European consumers' valuation for hybrid meat: Does information matter?
AUTORES: Daniele Asioli; Marija Banovic; Ada Maria Barone; Simona Grasso; Rodolfo M Nayga;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Applied Economic Perspectives and Policy, VOLUME: 45, NÚMERO: 1
AUTORES: Daniele Asioli; Marija Banovic; Ada Maria Barone; Simona Grasso; Rodolfo M Nayga;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Applied Economic Perspectives and Policy, VOLUME: 45, NÚMERO: 1
8
TÃTULO: Consumer understanding of upcycled foods – Exploring consumer-created associations and concept explanations across five countries Full Text
AUTORES: Jessica Aschemann Witzel; Daniele Asioli; Marija Banovic; Maria Angela Perito; Anne Odile Peschel;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Food Quality and Preference, VOLUME: 112
AUTORES: Jessica Aschemann Witzel; Daniele Asioli; Marija Banovic; Maria Angela Perito; Anne Odile Peschel;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Food Quality and Preference, VOLUME: 112
9
TÃTULO: Consumer acceptance of precision fermentation technology: A cross-cultural study Full Text
AUTORES: Marija Banovic; Klaus G Grunert;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Innovative Food Science and Emerging Technologies, VOLUME: 88
AUTORES: Marija Banovic; Klaus G Grunert;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Innovative Food Science and Emerging Technologies, VOLUME: 88
10
TÃTULO: Defining upcycled food: The dual role of upcycling in reducing food loss and waste Full Text
AUTORES: Jessica Aschemann Witzel; Daniele Asioli; Marija Banovic; Maria Angela Perito; Anne Odile Peschel; Violeta Stancu;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Trends in Food Science and Technology, VOLUME: 132
AUTORES: Jessica Aschemann Witzel; Daniele Asioli; Marija Banovic; Maria Angela Perito; Anne Odile Peschel; Violeta Stancu;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Trends in Food Science and Technology, VOLUME: 132