Rita Carneiro Alves
AuthID: R-000-MTR
1
TÃTULO: Exploring the Functional Features of Melon Peel Flour for Healthier Bakery Products
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Santo, Liliana Espirito; Motta, Carla; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
AUTORES: Silva, Mafalda Alexandra; Albuquerque, Tania Goncalves; Santo, Liliana Espirito; Motta, Carla; Almeida, Agostinho ; Azevedo, Rui; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Costa, Helena S.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 1
2
TÃTULO: Coffee Pulp from Azores: A Novel Phytochemical-Rich Food with Potential Anti-Diabetic Properties
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
AUTORES: Costa, Anabela S. G.; Peixoto, Juliana A. Barreto; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Soares, Thiago F.; Andrade, Nelson; Azevedo, Rui; Almeida, Agostinho ; Costa, Helena S.; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Martel, Fatima ; Simal Gandara, Jesus; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 2
3
TÃTULO: Detailed Phytochemical Composition, Cyto-/Hepatotoxicity, and Antioxidant/Anti-Inflammatory Profile of Moroccan Spices: A Study on Coriander, Caraway, and Mystical Cumin Full Text
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
AUTORES: Bouzaid, Hiba; Santo, Liliana Espirito; Ferreira, Diana M.; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Dias, Maria Ines; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Chater, Oumaima; Rodi, Youssef Kandri; Errachidi, Faouzi; Chahdi, Fouad Ouazzani; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 29, NÚMERO: 15
4
TÃTULO: Prebiotic potential of a coffee silverskin extract obtained by ultrasound-assisted extraction on Lacticaseibacillus paracasei subsp. paracasei Full Text
AUTORES: Machado, Marlene; Galrinho, Miguel F.; Passos, Claudia P.; Santo, Liliana Espirito; Chis, Maria Simona; Ranga, Floricuta; Palmeira, Josman; Coimbra, Manuel A.; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Ferreira, Helena ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, VOLUME: 120
AUTORES: Machado, Marlene; Galrinho, Miguel F.; Passos, Claudia P.; Santo, Liliana Espirito; Chis, Maria Simona; Ranga, Floricuta; Palmeira, Josman; Coimbra, Manuel A.; Oliveira, M. Beatriz P. P.; Ferreira, Helena ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, VOLUME: 120
5
TÃTULO: Pasta Incorporating Olive Pomace: Impact on Nutritional Composition and Consumer Acceptance of a Prototype
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Oliveira, Barbara C. C.; Barbosa, Carla; Costa, Anabela S. G.; Nunes, Maria Antonia; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 18
6
TÃTULO: Defatted Flaxseed Flour as a New Ingredient for Foodstuffs: Comparative Analysis with Whole Flaxseeds and Updated Composition of Cold-Pressed Oil Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Machado, Susana; Santo, Liliana Espirito; Nunes, Maria Antonia; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: NUTRIENTS, VOLUME: 16, NÚMERO: 20
7
TÃTULO: Characterization of Chia Seeds, Cold-Pressed Oil, and Defatted Cake: An Ancient Grain for Modern Food Production Full Text
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
AUTORES: Ferreira, Diana Melo; Nunes, Maria Antonia ; Santo, Liliana Espirito; Machado, Susana; Costa, Anabela S. G.; Alvarez Orti, Manuel; Pardo, Jose E.; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 2
8
TÃTULO: Chlorogenic Acids and Caffeine from Coffee By-Products: A Review on Skincare Applications
AUTORES: Rodrigues, Raquel; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: COSMETICS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
AUTORES: Rodrigues, Raquel; Oliveira, Maria Beatriz Prior Pinto ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: COSMETICS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
9
TÃTULO: Contribution of Phenolics and Free Amino Acids on the Antioxidant Profile of Commercial Lemon Verbena Infusions
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
AUTORES: Peixoto, Juliana A. Barreto; alvarez Rivera, Gerardo; Costa, Anabela S. G.; Machado, Susana; Cifuentes, Alejandro; Ibanez, Elena; Oliveira, M. Beatriz P. P. ; Rita C. Alves;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: ANTIOXIDANTS, VOLUME: 12, NÚMERO: 2
10
TÃTULO: Exploring Olive Pomace for Skincare Applications: A Review
AUTORES: Rodrigues, Raquel; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: COSMETICS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1
AUTORES: Rodrigues, Raquel; Rita C. Alves; Oliveira, Maria Beatriz P. P. ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: COSMETICS, VOLUME: 10, NÚMERO: 1