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TÍTULO: Nutritional and Microbial Quality of Edible Insect Powder from Plant-Based Industrial By-Product and Fish Biowaste Diets
AUTORES: Andrade, Rafaela; Martins, Luisa Louro; Mourato, Miguel Pedro; Lourenco, Helena; Ramos, Ana Cristina; Roseiro, Cristina; Pereira, Nelson; Costa, Goncalo J.; Lucas, Raphael; Alvarenga, Nuno; Reis, Joao; Neves, Ana; Oliveira, Margarida ; Dias, Igor; Abreu, Marta;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 7
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TÍTULO: Development and Characterization of Nutritious and Sustainable Canned Fish Meal Prototype for Different Population Segments  Full Text
AUTORES: Oliveira, Helena; Cristovao, Maria; Nabais, Alexandre; Camacho, Carolina; Sapatinha, Maria; Pires, Carla; Lourenco, Helena M.; Fernandes, Maria H.; Fernandes, Maria J.; Fraqueza, Maria J.; Augusto, Helga C.; Viegas, Claudia; Duarte, Maria P.; Marques, Antonio; Goncalves, Amparo; Nunes, Maria L.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: SUSTAINABILITY, VOLUME: 17, NÚMERO: 11
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TÍTULO: Do Seaweeds Contribute to Nutritional Composition and Acceptance in Traditional Portuguese Recipes?
AUTORES: Mendes, Maria Lassalete; Pires, Antonio; Goncalves, Amparo; Pires, Carla; Lourenco, Helena Maria; Saraiva, Ariana; Zandonadi, Renata Puppin; Ramos, Fernando; Raposo, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 11
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TÍTULO: How Biological Activity in Sea Cucumbers Changes as a Function of Species and Tissue
AUTORES: Sales, Sabrina; Lourenco, Helena M.; Bandarra, Narcisa M.; Afonso, Claudia; Matos, Joana; Botelho, Maria Joao; Pessoa, Maria Fernanda; Felix, Pedro M.; Veronez, Arthur; Cardoso, Carlos;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 1
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TÍTULO: Protein Hydrolysates from Salmon Heads and Cape Hake By-Products: Comparing Enzymatic Method with Subcritical Water Extraction on Bioactivity Properties
AUTORES: Pires, Carla; Leitao, Matilde; Sapatinha, Maria; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Nunes, Maria Leonor; Teixeira, Barbara; Mendes, Rogerio; Camacho, Carolina; Machado, Manuela; Pintado, Manuela; Ribeiro, Ana Rita; Vieira, Elsa F.; Delerue Matos, Cristina ; Lourenco, Helena Maria; Marques, Antonio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOODS, VOLUME: 13, NÚMERO: 15
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TÍTULO: Elemental composition and in vitro bioaccessibility assessment of holothuroids
AUTORES: Sales, S. S.; Lourenco, H. M.; Bandarra, N. M.; Cardoso, C.; Brito, P.; Botelho, M. J.; Goncalves, S.; Coelho, I; Delgado, I; Pessoa, M. F.; Felix, P. M.; Afonso, C.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, VOLUME: 115
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TÍTULO: Bivalve Shellfish Safety in Portugal: Variability of Faecal Levels, Metal Contaminants and Marine Biotoxins during the Last Decade (2011-2020)
AUTORES: Braga, Ana Catarina; Rodrigues, Susana Margarida; Lourenco, Helena Maria; Costa, Pedro Reis; Pedro, Sonia;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: TOXINS, VOLUME: 15, NÚMERO: 2
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TÍTULO: Development and quality assessment of smoked rainbow trout with reduced sodium content
AUTORES: Rybicka, Iga; Silva, Marlene; Goncalves, Amparo; Oliveira, Helena; Lourenco, Helena; Marques, Antonio; Fraqueza, Maria Joao ; Serrano, Carmo; Nunes, Maria Leonor;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, VOLUME: 58, NÚMERO: 7
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TÍTULO: Effect of Deployment and Harvest Date on Growth and High-Value Compounds of Farmed Alaria esculenta
AUTORES: Blanco, Silvia; Sapatinha, Maria; Mackey, Mick; Maguire, Julie; Paolacci, Simona; Goncalves, Susana; Lourenco, Helena Maria; Mendes, Rogerio; Bandarra, Narcisa Maria; Pires, Carla;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MARINE DRUGS, VOLUME: 21, NÚMERO: 5
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TÍTULO: Different Diets Based on Yellow Mealworm (Tenebrio molitor)—Part B: Modification of the Intestinal Inflammatory Response and the Microbiota Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
AUTORES: Federico Melenchón; Ana María Larrán; Marta Hernández; David Abad; Amalia Morales; Héctor Pula; Dmitri Fabrikov; María José Sánchez Muros; Alba Galafat; Francisco Javier Alarcón; Helena Lourenço; María-Fernanda Pessoa; Cristina Tomás Almenar;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: Fishes, VOLUME: 8, NÚMERO: 6
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