Ricardo Nuno Correia Pereira
AuthID: R-000-NXD
1
TÃTULO: Protein aerogels as food-grade delivery systems - A comprehensive review Full Text
AUTORES: Leite, Ana Catarina; Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 163
AUTORES: Leite, Ana Catarina; Pereira, Ricardo N.; Rodrigues, Rui M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 163
2
TÃTULO: Effect of Ohmic Heating Pretreatment on Enzyme Production by Solid-State Fermentation of Brewer’s Spent Grain
AUTORES: Bruna F Silva; Luís Machado; Ana M Fernandes; Ricardo N Pereira; Isabel Belo;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Fermentation, VOLUME: 11, NÚMERO: 8
AUTORES: Bruna F Silva; Luís Machado; Ana M Fernandes; Ricardo N Pereira; Isabel Belo;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Fermentation, VOLUME: 11, NÚMERO: 8
3
TÃTULO: Tunning pectinase activity under the effects of electric fields in the enhanced clarification of wine must
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
AUTORES: Queiros, Mariana; Pereira, Guilherme; Leite, Ana Catarina; Leal, Rita; Rodrigues, Rui; Teixeira, Jose A.; Pereira, Ricardo N.;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, VOLUME: 7
INDEXADO EM:
WOS

4
TÃTULO: Influence of ohmic heating on lentil protein structure and protein-pectin interactions Full Text
AUTORES: Miranda, Cristiane Grella; Rodrigues, Rui M.; Pereira, Ricardo N.; Speranza, Paula; Kurozawa, Louise Emy; Vicente, Antonio A. ; Sato, Ana Carla Kawazoe;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 87
AUTORES: Miranda, Cristiane Grella; Rodrigues, Rui M.; Pereira, Ricardo N.; Speranza, Paula; Kurozawa, Louise Emy; Vicente, Antonio A. ; Sato, Ana Carla Kawazoe;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, VOLUME: 87
5
TÃTULO: Chinese Private Security Companies and the limit of coercion Full Text
AUTORES: Pereira, Ricardo; Luquett, Ana; Forte, Rui; Eslami, Mohammad;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: SMALL WARS AND INSURGENCIES
AUTORES: Pereira, Ricardo; Luquett, Ana; Forte, Rui; Eslami, Mohammad;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: SMALL WARS AND INSURGENCIES
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


6
TÃTULO: Phaeodactylum tricornutum extracts as structuring agents for food applications: Physicochemical and functional properties
AUTORES: Castro Ferreira, C; Gomes Dias, JS; Ferreira Santos, P; Pereira, RN; Vicente, AA ; Rocha, CMR;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 124
AUTORES: Castro Ferreira, C; Gomes Dias, JS; Ferreira Santos, P; Pereira, RN; Vicente, AA ; Rocha, CMR;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 124
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


7
TÃTULO: The effect of monetary policy on household consumption expenditures in Portugal: A decomposition of the transmission channel Full Text
AUTORES: Duarte, Joao B.; Pereira, Nuno;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: PORTUGUESE ECONOMIC JOURNAL
AUTORES: Duarte, Joao B.; Pereira, Nuno;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: PORTUGUESE ECONOMIC JOURNAL
INDEXADO EM:
Scopus
WOS


8
TÃTULO: Electrotechnologies for the development of food-based structured systems
AUTORES: Pereira, RN; Rodrigues, RM; Vicente, AA;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Structure Engineering and Design for Improved Nutrition, Health and Well-being
AUTORES: Pereira, RN; Rodrigues, RM; Vicente, AA;
PUBLICAÇÃO: 2022, FONTE: Food Structure Engineering and Design for Improved Nutrition, Health and Well-being
INDEXADO EM:
Scopus

9
TÃTULO: Ohmic heating as a new tool for protein scaffold engineering Full Text
AUTORES: Rodrigues, RM; Pereira, RN; Vicente, AA ; Cavaco Paulo, A ; Ribeiro, A;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: MATERIALS SCIENCE & ENGINEERING C-MATERIALS FOR BIOLOGICAL APPLICATIONS, VOLUME: 120
AUTORES: Rodrigues, RM; Pereira, RN; Vicente, AA ; Cavaco Paulo, A ; Ribeiro, A;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: MATERIALS SCIENCE & ENGINEERING C-MATERIALS FOR BIOLOGICAL APPLICATIONS, VOLUME: 120
10
TÃTULO: Effects of Moderate Electric Fields on the Post-harvest Preservation of Chestnuts Full Text
AUTORES: Pino Hernández, E; Pereira, RN; Ballesteros, LF; Vicente, AA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Bioprocess Technology
AUTORES: Pino Hernández, E; Pereira, RN; Ballesteros, LF; Vicente, AA; Abrunhosa, L; Teixeira, JA ;
PUBLICAÇÃO: 2021, FONTE: Food and Bioprocess Technology
INDEXADO EM:
Scopus
