1
TÍTULO: Impact of food additives (sodium carbonate and ammonium bicarbonate) on interactions between astringent compounds and an oral cell model  Full Text
AUTORES: Jesus, Monica; Bravo, Carlo; Guerreiro, Carlos; Brandao, Elsa ; Ramos, Rui M. ; Mateus, Nuno; de Freitas, Victor ; Soares, Susana ;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 467
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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TÍTULO: Polyphenols as enhancers of emulsifying and antioxidant properties of egg and yeast protein emulsions: Understanding the molecular interactions behind their technological and functional potential
AUTORES: Ribeiro, Ana Catarina; Bravo, Carlo; Ramos, Rui Miguel ; Dias, Ricardo; Mateus, Nuno; de Freitas, Victor; Perez Gregorio, Rosa; Soares, Susana ;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOOD HYDROCOLLOIDS, VOLUME: 167
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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TÍTULO: A look upon the adsorption of different astringent agents to oral models: Understanding the contribution of alternative mechanisms in astringency  Full Text
AUTORES: Guerreiro, Carlos; Rinaldi, Alessandra; Brandao, Elsa ; de Jesus, Monica; Goncalves, Leonor; Mateus, Nuno; de Freitas, Victor ; Soares, Susana ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 448
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef
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TÍTULO: Characterization of Polyphenols-Protein Interactions: From Chemistry to Food Technology and Human Nutrition
AUTORES: Catarina Ribeiro; Elisa Brandão ; Carlo Bravo; Ricardo Dias; Victor de Freitas; Susana Soares ; Rosa Pérez-Gregorio;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: Methods and Protocols in Food Science - Extraction, Characterization, and Functional Assessment of Bioactive Compounds
INDEXADO EM: CrossRef: 1
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TÍTULO: Development of a cell-based quaternary system to unveil the effect of pectic polysaccharides on oral astringency  Full Text
AUTORES: Brandao, Elsa ; Jesus, Monica; Guerreiro, Carlos; Maricato, Elia; Coimbra, Manuel A.; Mateus, Nuno ; de Freitas, Victor ; Soares, Susana ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: CARBOHYDRATE POLYMERS, VOLUME: 323
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
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TÍTULO: New Insights into pH-dependent Complex Formation between Lignosulfonates and Anthocyanins: Impact on Color and Oxidative Stability  Full Text
AUTORES: Pereira, Ana Rita; Bravo, Carlo; Ramos, Rui Miguel ; Costa, Carina ; Rodrigues, Alirio; de Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Dias, Ricardo; Soares, Susana ; Oliveira, Joana ;
PUBLICAÇÃO: 2024, FONTE: JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, VOLUME: 72, NÚMERO: 48
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef Unpaywall
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TÍTULO: Interactions between Beer Compounds and Human Salivary Proteins: Insights toward Astringency and Bitterness Perception  Full Text
AUTORES: Goncalves, Leonor; Jesus, Monica; Brandao, Elsa; Magalhaes, Paulo; Mateus, Nuno ; Freitas, Victor de ; Soares, Susana ;
PUBLICAÇÃO: 2023, FONTE: MOLECULES, VOLUME: 28, NÚMERO: 6
INDEXADO EM: Scopus WOS CrossRef: 1
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