José António Mestre Prates
AuthID: R-000-82E
1
TÃTULO: Improving protein hydrolysis and digestibility in Arthrospira platensis biomass through recombinant peptidases (EC 3.4): Opportunities for monogastric animal diets
AUTORES: Maria Spínola; Mónica Costa; Rita Simões; Vânia Fernandes; Vânia Cardoso; Virgínia R Pires; Cláudia Afonso; Carlos Cardoso; Narcisa Bandarra; Carlos G A Fontes; José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Heliyon, VOLUME: 11, NÚMERO: 1
AUTORES: Maria Spínola; Mónica Costa; Rita Simões; Vânia Fernandes; Vânia Cardoso; Virgínia R Pires; Cláudia Afonso; Carlos Cardoso; Narcisa Bandarra; Carlos G A Fontes; José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Heliyon, VOLUME: 11, NÚMERO: 1
INDEXADO EM:
Scopus
CrossRef
CrossRef2
TÃTULO: Improving Meat Quality, Safety and Sustainability in Monogastric Livestock with Algae Feed Additives
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 6
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 6
3
TÃTULO: Microalgae in Sustainable Monogastric Systems: Bridging Nutritional Enhancement and Environmental Sustainability
AUTORES: José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Smart Technologies for Sustainable Livestock Systems
AUTORES: José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Smart Technologies for Sustainable Livestock Systems
INDEXADO EM:
Scopus
4
TÃTULO: The effect of high-level dietary Laminaria digitata on the muscle proteome and metabolome of weaned piglets
AUTORES: David Ribeiro; Laura Sacarrão Birrento; Céline Leclercq; Sophie B Charton; Mónica Costa; Daniela P Carvalho; Kjell Sergeant; Emmanuelle Cocco; Jenny Renaut; João B Freire; José M Prates; André de Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Research in Veterinary Science, VOLUME: 189
AUTORES: David Ribeiro; Laura Sacarrão Birrento; Céline Leclercq; Sophie B Charton; Mónica Costa; Daniela P Carvalho; Kjell Sergeant; Emmanuelle Cocco; Jenny Renaut; João B Freire; José M Prates; André de Almeida;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Research in Veterinary Science, VOLUME: 189
INDEXADO EM:
Scopus
5
TÃTULO: Nutritional Value and Health Implications of Meat from Monogastric Animals Exposed to Heat Stress Full Text
AUTORES: José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Nutrients, VOLUME: 17, NÚMERO: 8
AUTORES: José M Prates;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: Nutrients, VOLUME: 17, NÚMERO: 8
6
TÃTULO: Unlocking the Functional and Nutritional Potential of Microalgae Proteins in Food Systems: A Narrative Review
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
7
TÃTULO: Impact of Heat Stress on Carcass Traits, Meat Quality, and Nutritional Value in Monogastric Animals: Underlying Mechanisms and Nutritional Mitigation Strategies
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 9
8
TÃTULO: Heat Stress Effects on Animal Health and Performance in Monogastric Livestock: Physiological Responses, Molecular Mechanisms, and Management Interventions
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: VETERINARY SCIENCES, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: VETERINARY SCIENCES, VOLUME: 12, NÚMERO: 5
9
TÃTULO: Applications of Bioactive Compounds from Marine Microalgae in Health, Cosmetics, and Functional Foods
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
AUTORES: Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: APPLIED SCIENCES-BASEL, VOLUME: 15, NÚMERO: 11
10
TÃTULO: Microalgae Bioactives for Functional Food Innovation and Health Promotion
AUTORES: Guil Guerrero, Jose L.; Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 12
AUTORES: Guil Guerrero, Jose L.; Prates, Jose A. M.;
PUBLICAÇÃO: 2025, FONTE: FOODS, VOLUME: 14, NÚMERO: 12