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Hélder José Couto Oliveira
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Article (27)
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40
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Publicações Confirmadas: 37
1
TÃTULO:
A reliable, green and fast two-step solid-phase extraction methodology for the obtention of anthocyanin-rich extracts from different sources
Full Text
AUTORES:
Tao, Wen; De Luca, Lorenzo; Mateus, Nuno; de Freitas, Victor; Bordiga, Matteo;
Oliveira, Helder
;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS,
VOLUME:
140
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
Unpaywall
NO MEU:
ORCID
2
TÃTULO:
Antiproliferative and antioxidant properties of protein-free and protein-bound phenolics isolated from purple rice ( Oryza sativa L.)
Full Text
AUTORES:
Xiong, Sihui; Chen, Ming; Pei, Xun; Yin, Jinjing;
Oliveira, Helder
; Mateus, Nuno; Ye, Shuxin; Wu, Muci; Zhang, Rui; He, Jingren;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES,
VOLUME:
293
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
:
2
Unpaywall
3
TÃTULO:
Effect of dehydration of Syrah grape berries on the aging potential of fortified sweet wines in Ningxia of China
AUTORES:
Zhang, Xiaoxi; Wang, Kaixian; Wang, Qun; Shi, Zhenan;
Oliveira, Helder
; Mateus, Nuno; Han, Fuliang;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
FOOD CHEMISTRY-X,
VOLUME:
26
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
Unpaywall
4
TÃTULO:
Effect of pressing on the compositional and sensory characterization of Vidal ice wine at Huanren County in China
Full Text
AUTORES:
Yue, Wenxiu; Bai, Yangyang;
Oliveira, Helder
; Mateus, Nuno; Han, Fuliang; Ma, Xinyuan; Chen, Qiaomin; Li, Hongjuan; Zhang, Weiqiang; Liu, Yongqiang;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS,
VOLUME:
141
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
:
1
Unpaywall
5
TÃTULO:
Enzymatic fatty acid acylation of cyanidin-3-O-glucoside extracted from black rice bran: thermostability, lipophilicity, cytotoxicity and absorption studies
Full Text
AUTORES:
Leonarski, E; Cesca, K; de Oliveira, D; Zielinski, AAF; Mateus, N; de Freitas, V;
Oliveira, H
;
Cruz, L
;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
FOOD CHEMISTRY,
VOLUME:
484
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
Unpaywall
6
TÃTULO:
Evaluation of quality and chemical composition of selenium enriched Vaccinium corymbosum L. and related phytochemical extracts
AUTORES:
Martoccia, Manuel;
Oliveira, Helder
; Mateus, Nuno; Wieczorek, Martyna Natalia; Jaouhari, Yassine; Disca, Vincenzo; Aceto, Maurizio; Bordiga, Matteo; Arlorio, Marco; Coisson, Jean Daniel;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS,
VOLUME:
147
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
Unpaywall
7
TÃTULO:
Tailored zein-polysaccharide nanoparticles for anthocyanin encapsulation: Insights into preparation and characterization
AUTORES:
Wen Tao; Isabel M P L V O Ferreira; Jingren He; Victor de Freitas; Nuno Mateus;
Hélder Oliveira
;
Ana Fernandes
;
PUBLICAÇÃO:
2025
,
FONTE:
FOOD HYDROCOLLOIDS,
VOLUME:
166
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
:
4
Unpaywall
8
TÃTULO:
Carbohydrases treatment on blueberry pomace: Influence on chemical composition and bioactive potential
Full Text
AUTORES:
Jaouhari, Yassine; Ferreira Santos, Pedro; Disca, Vincenzo;
Oliveira, Helder
; Martoccia, Manuel; Travaglia, Fabiano;
Gullon, Beatriz
; Mateus, Nuno; Coisson, Jean Daniel; Bordiga, Matteo;
PUBLICAÇÃO:
2024
,
FONTE:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,
VOLUME:
206
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
:
4
Unpaywall
9
TÃTULO:
First Insights on the Bioaccessibility and Absorption of Anthocyanins from Edible Flowers: Wild Pansy, Cosmos, and Cornflower
Full Text
AUTORES:
Teixeira, Margarida; De Luca, Lorenzo;
Faria, Ana
; Bordiga, Matteo;
de Freitas, Victor
;
Mateus, Nuno
;
Oliveira, Helder
;
PUBLICAÇÃO:
2024
,
FONTE:
PHARMACEUTICALS,
VOLUME:
17,
NÚMERO:
2
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
CrossRef
:
5
NO MEU:
ORCID
10
TÃTULO:
The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review
Full Text
AUTORES:
Liu, Yang;
Fernandes, Iva
; Mateus, Nuno;
Oliveira, Helder
; Han, Fuliang;
PUBLICAÇÃO:
2024
,
FONTE:
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY,
VOLUME:
72,
NÚMERO:
11
INDEXADO EM:
Scopus
WOS
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